Orkestar Bojana Krstića pobednik 57. Dragačevskog sabora trubača

Orkestar Bojana Krstića pobednik 57. Dragačevskog sabora trubača

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči okupio oko 1000 učesnika iz Srbije i inostranstva. Titulu najboljeg orkestra poneo je orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, a najviše pojedinačnih nagrada otišlo je u ruke trubača iz orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege

0

Sinoć je završen 57. Sabor trubača u Guči koji je prema rečima Nataše Majstorović, v.d direktora Centra za kulturu i sport opštine Lučani, ove godine okupio oko 1000 učesnika koji su učestvovali u raznim programskim sadržajima.

 – To su bila kulturnoumetnička društva, trubački orkestri i pevačke grupe kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva. Sve je proteklo u najboljem redu, a poseta je bila mnogo bolja nego prethodnih godina, rekla je Nataša Majstorović i dodala da je, što se tiče organizacije, sve teklo po planu.

Za titulu najboljeg nadmetalo se 19 orkestara

Na glavnoj pozornici na stadionu u subotu je održano finalno takmičenje seniorskih orkestara na kojem se 19 najboljih orkestara iz svih krajeva Srbije nadmetalo za prestižne saborske nagrade, rekla je Nataša Majstorović.

– Najbolji orkestar je orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, dok je prvi trubač Janko Jovanović iz orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, a šampion Guče na sinoćnjem takmičenju majstora trube je Saša Krstić. Drugo mesto pripalo je orkestru Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, dok je drugi trubač Bojan Krstić iz orkestra Bojana Krstića iz Vladičinog Hana. Treći orkestar je Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, a treći trubač Kristijan Azirović iz orkestra Kristijana Azirovića iz Bojnika.
Po oceni publike prva truba pripala je Ivanu Jovanoviću iz Užica, dok je za najizvornije sviranje nagrađen Ivan Đenadić iz Akmačić. Najbolje odsviranu pesmu izveo je orkestar Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, kome je pripala i nagrada za najbolje odsvirano kolo.

Najbolji tenorista je iz orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, najbolji basista iz orkestra Ivana Đenadića iz Akmačića, a najbolji bubnjar iz orkestra Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

POSTAVI ODGOVOR