[rstr_selector]

OŠ „Milica Pavlović” do daljnjeg bez direktora, o izboru kandidata odlučiće ministar

Izbor za direktora čačanske Osnovne škole „Milica Pavlović” je u toku. Prema rečima Vesne Jerotijević, portparola Sindikata obrazovanja u Čačku, na ovo mesto konkurisala su dva kandidata – Olivera Krupež, trenutni vršilac dužnosti direktora i Zoran Ilić, nastavnik biologije.

Odluka ministra se očekuje za mesec dana

Jerotijević kaže da na nedavno održanoj sednici Školskog odbora, koji nije bio u punom sastavu, nijedan od kandidata nije dobio pet glasova koliko je prema zakonu potrebno, pa će ministar svoju odluku doneti na osnovu mišljenja nastavničkog veća koje je glasalo za Zorana Ilića.

– Naš Školski odbor trenutno radi u nepotpunom sastavu jer je jedan član iz redova nastavnika podneo ostavku, a zamena još uvek nije nađena. Takođe, na sednici Školskog odbora se nije pojavio član iz Saveta roditelja, tako da je ukupno sedam članova dalo mišljenje o kandidatima. Profesorka Olivera Krupež dobila je tri glasa, a nastavnik Zoran Ilić četiri. S obzirom na to da je prema zakonu mišljenje Školskog odbora validno samo ukoliko neko od kandidata dobije pet glasova, ministar će sada doneti odluku na osnovu mišljenja kolektiva koji je podržao nastavnika Ilića. Ministar ima rok od mesec dana da donese odluku, tako da će nas ona zateći na letnjem raspustu, kaže Jerotijevićeva.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *