Osam beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Osam beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrČačansko porodilište brojnije je od juče za šest beba, četiri devojčice i dva dečaka, dok su u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođene dve devojčice.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrSnabdevanje potrošača vodom u Čačku i na području Dragačeva je uredno, dok će u Gornjem Milanovcu zbog radova na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži do 12.00 sati bez vode biti Ulica Cara Dušana i naselje Kalimanići.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaHronični bolesnici su i dalje najčešći pacijenti koji se javljaju za pomoć u Hitnim medicinskim službama. U Čačku su lekari u toku prethodna 24 sata u ordinaciji pregledali 38 pacijenata, a na terenu su intervenisali 49 puta. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj kućnih poseta u odnosu na prethodne dane, evidentirano je 14 pregleda na terenu, a 27 u ordinaciji.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Očekivana biometeorološka situacija može relativno povolјno uticati na hronično obolele, osim na osobe sa kardiovaskularnim obolјenjima kod kojih su moguće izvesne tegobe. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od UV zračenja je preporuka svima.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih lica, dok na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana do 20.00 časova na gradskim ulicama u Čačku i na području Ivanjice.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Povoljne vremenske prilike sa umerenom temperaturom koja će u najtoplijem delu dana biti oko 30 stepeni, doprineće nesmetanom odvijanju saobraćaja. Petkom se po pravilu očekuje pojačan saobraćaj, a s obzirom na to da se nalazimo u letnjoj turističkoj sezoni kada je veći broj vozila na prioritetnim putnim pravcima koji prolaze kroz našu zemlju, vozačima se savetuje više strpljenja i tolerancije u vožnji.

Danas će se izvoditi radovi na frezovanju i krpljenju asfaltnog kolovoza na deonici Preljina – Mrčajevci od Mojsinja do Mrčajevaca. Saobraćaj će se odvijati  usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenom obustavom saobraćaja. Isti radovi obavljaće se sutra i u ponedeljak na deonici Čačak – Drakčići, od Benzinske pumpe Lukoil do bolnice u periodu od 06.00 do 17.00 časova.

Na deonici Gojna Gora – Ljubić, u ulicama  Vidosava Kolakovića i Slavka Krupeža do 21. jula se izvode radovi na popravci puta zbog čega se saobraćaj odvija usporeno u vremenu od 08.00 do 17.00 časova.

Radi se i na presvlačenju kolovoza na putu Ivanjica – Ušće, na deonici Veljovići zbog čega je kolovoz sužen i na snazi je zabrana preticanja vozila. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja jula. Na deonici Požega – Kosjerić izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko Dobrinjske reke, uz naizmenično propuštanje vozila, sa postavljenom signalizacijom koja definiše prioritetni pravac.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR