Претрага
[rstr_selector]

Osam beba u Čačku i Gornjem Milanovcu

beba-servis-porodilste-obrPorodilište

U čačanskom porodilištu u prethodna 24 časa rođeno je sedam beba, četiri dečaka i tri devojčice, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

voda servis malaVodovod

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda” u toku dana ne bi trebalo da bude radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu takođe neće biti prekida u snabdevanju korisnika vodom.

hitna-pomoc-servis-obrHitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 66 puta, od tog broja 32 pregleda su obavljena u ordinaciji, a 34 na terenu. U Gornjem Milanovcu je bilo 38 intervencija od kojih je 31 u ambulanti, a sedam na terenu.

bio-prognoza-servis-obrBioprognoza

Danas se očekuju relativno povolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. U najtoplijem delu dana neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

policijaa-servis-obrPolicijska uprava

Prema podacima čačanske Policijske uprave, u prethodna 24 časa u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su lakše povređene dve osobe. Radarske kontrole biće do 22 časa na teritoriji grada.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Petak po pravilu donosi veći broj vozila, a vikend pred nama će sigurno proći u znaku pojačanog saobraćaja. Talas pojačanog saobraćaja će ponovo usloviti duže kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim granicama, zato se vozačima savetuje da koriste alternativne i manje opterećene granične prelaze. Prema podacima Uprave granične policije, oko dva sata se čeka na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj na Horgošu, dok su na Batrovcima, na granici sa Hrvatskom zadržavanja všesatna. Saobraćaj je pojačanog inteziteta i na crnogorskoj granici, dok se na ostalim prelazima za sada ne čeka duže od 30 minuta. Granični prelaz Horgoš u dane vikenda treba u svakom slučaju izbegavati jer strani državljani na putu ka zemljama Zapadne Evrope koriste baš njega, kao i granični prelaz Batrovci gde se takođe očekuje veliki pritisak. Kako biste izbegli zadržavanja za ulazak u Mađarsku koristite granični prijelaz Bački breg koji je otvoren 24 časa. Na graničnom prelazu Šid vreme zadržavanja se često menja pa su, zbog preusmeravanja vozila u cilju rasterećenja graničnog prelaza Batrovci, moguća duža zadržavanja.
Na deonicama na kojima se izvode radovi potrebno je imati više strpljenja jer usled priliva većeg broja vozila može doći do zastoja.

Поделите вести