Osam roda iznad Čačka

Osam roda iznad Čačka

0

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaPrethodna 24 časa donela su Moravičkom okrugu čak osam novih stanovnika. U porodilištu u Čačku bilo je sedam porođaja, ali osam beba s obzirom na to da je rođen i par blizanaca. Od osam novorođenih beba pet su dečaci, a tri devojčice. U porodilištu u Gornjem Milanovcu od juče ujutro nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, ovog jutra nema problema sa vodosnabdevanjem s obzirom na to da nigde nema kvarova ili planiranih radova zbog kojih bi voda morala da bude isključena. U Gornjem Milanovcu će, prema rečima nadležnih u tamošnjem komunalnom preduzeću, bez vode do 14.00 časova biti deo neparne strane Ulice Vuka Karadžića između Železničke i Ulice Heroja Draževića i do 15.00 časova Ulica Mihaila Miljka Radonjića.

Grejanje

grejnje-servis-obrSistemi daljinskog grejanja u Čačku i Gornjem Milanovcu i ovog jutra funkcionišu bez problema. Nema kvarova, a ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u snabdevanju grejanjem, poručili su iz čačanskih i gornjomilanovačkih toplana i dodali da očekuju da se isporuka toplotne energije i narednih dana obavlja bez problema. Ipak, zbog najavljenih visokih dnevnih temperatura, grejanje će u najtoplijem delu dana biti isključivano.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 28 pacijenata i još 42 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 37 ambulantnih pregleda i 13 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 93 puta od čega 9 puta na terenu.

Biometeorološka situacija

bio-prognoza-3-servis-obrBiometeorološka situacija danas će biti relativno nepovoljna za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Bolovi u mišićima i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u toku proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode. U nezgodi koja se dogodila u Čačku nije bilo povređenih osoba, dok je u nezgodi koja se dogodila u Lučanima jedna osoba lakše povređena. Radari će danas brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati do 12.00 sati u Parmencu i od 14.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama Čačka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR