Osnovna škola „Vuk Karadžić” dobila novi izgled

Osnovna škola „Vuk Karadžić” dobila novi izgled

Renoviran enterijer Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Čačku

0

Osnovna škola „Vuk Karadžić” u Čačku u novu školsku godinu ušla je sa potpuno drugačijim izgledom, nudeći svojim učenicima odlične uslove za realizaciju nastave. Kako navodi Milko Ikonić, direktor škole, unutrašnjost ove ustanove je u potpunosti renovirana.

– Odrađene su nove podne obloge u šest učionica, u vrednosti od blizu milion dinara. Okrečili smo kompletnu školu, uradili smo zamenu zidnih obloga u prizemlju. Uspeli smo da privedemo kraju zamenu drvene stolarije koja se odnosi na troja vrata: na ulazu u školu, na ulazu u školsku salu i na ulazu u zubnu ambulantu koja uspešno radi u našoj školi.
Ikonić ističe da to nije kraj radova.

 – Trenutno smo u izradi jednog projekta koji se odnosi na izgradnju letnje učionice u dvorištu, a u planu nam je da radimo na ozelenjavanju površine jer imamo lepo dvorište sa dosta zelenila i potrebno je da ga još malo obogatimo. Ono što je naš sledeći korak jeste zamena kotlarnice, odnosno priključenje na grejanje na gas.

Stiže i nova računarska oprema

Zahvaljujući konkursu koje je raspisalo Ministarstvo pravde, škola je dobila više od milion dinara za zamenu računarske opreme u kabinetu za informatiku.

– Trenutno je u toku postupak javne nabavke, sredstva su nam odobrena, tako da se nadam da ćemo u roku od mesec dana zameniti sve računare, kaže Ikonić.

POSTAVI ODGOVOR