Ostoja Mijailović: Direktor „Zračka“ će biti izabran u skladu sa zakonom

Ostoja Mijailović: Direktor „Zračka“ će biti izabran u skladu sa zakonom

- Postavićemo prvo Upravni odbor, a onda će on izabrati rukovodstvo, kaže Mijailović

0

Ustanova za dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju, „Zračak“ iz Čačka i dalje je bez direktora i Upravnog odbora, odnosno bez bilo kakvog organa rukovođenja. Narodni poslanik Ostoja Mijailović ocenjuje da će situacija biti rešena u skladu sa zakonom i podseća da je mesto direktora u toj ustanovi po koalicionom sporazumu pripalo SPS-u.

– Postavićemo prvo Upravni odbor, a onda će on izabrati rukovodstvo. Siguran sam da će izabrati direktora koji je adekvatan da obavlja taj posao, kaže Mijailović.

Kandidat će morati da ispunjava uslove konkursa

I dok čačanska opozicija tvrdi da je jedan od kandidata za direktora Ustanove „Zračak“ ispunjavao sve uslove konkursa, Mijailović kaže da ne može da komentariše kandidate jer nije bio član komisije, ali naglašava da će kandidat SPS morati da ispunjava uslove konkursa.

– Po koalicionom sporazumu, tu ustanovu je trebalo da vodi SPS kao naš koalicioni partner. Naši odnosi nisu ugroženi, ali to ne znači da SPS može da kandiduje nekoga ko nije kompetentan i ne ispunjava uslove konkursa. Ne znam da li njihov kandidat ispunjava sve potrebne uslove, ali postoji nadležni organi  koji se bave tim pitanjem, tako da ćemo to prepustiti njima, kaže naš sagovornik.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR