[rstr_selector]

Otežan saobraćaj na deonici Divljaka – Ivanjica

Stanje na putevima

Kiša, mokar kolovoz, sumaglica i niska oblačnost u nižim, a magla preko planinskih prevoja, pored reka i u kotlinama obeležiće prvi radni dan u poslednjoj nedelji novembra. Saobraćaj je umerenog intenziteta na glavnim putnim pravcima, dok se veći broj vozila očekuje na prilazima gradovima i unutar gradskih sredina, saopštio je AMSS. Zbog očekivano mokrih kolovoza koje kiša donosi postoji opasnost od čestih zastoja i mogućih kraćih prekida na pojedinim deonicama, ali mokar kolovoz gotovo uvek donosi veći broj saobraćajnih nezgoda zato će vozačima danas trebati više stpljenja u vožnji uz poštovanje svih saobraćajnih propisa i ograničenja u brzini. Prilazi zimskim turističkim centrima, kao i putevi prvog i drugog prioriteta koji vode u više planinske predele su prohodni, snega na kolovozu nema, ali je zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura tokom jutra i večeri moguća poledica. Opasnost od odrona je uvek prisutna po ovakvom vremenu, a najviše ih ima dolinom Ibra i na Đerdapskoj magistrali. Zbog nafte koja se izlila na kolovoz na državnom putu Divljaka – Ivanjica došlo je do izmene režima saobraćaja koji se otežano odvija u dužini od 3,5 kilometra gde je kolovoz klizav, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Policijska uprava

Prethodnog vikenda u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede, dok su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima tri lica lakše povređena. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće tokom celog dana na gradskim saobraćajnicama u Čačku, od 09.00 do 13.00 časova biće u Majdanu, a do 16.00 u Ivanjici.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda danas će u Ulici Stanislave Terzić dolaziti do povremenih prekida u isporuci vode zbog radova na prevezivanju na stalnu vodovodnu mrežu. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je redovno s obzirom na to da nema kvarova kao ni planiranih isključenja vode, a uredno vodosnabdevanje beleži se i na području Gornjeg Milanovca.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 50 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 17 pacijenata. U Gornjem Milanovcu pomoć lekara u Hitnoj pomoći zatražilo je 27 pacijenata, a dežurne ekipe lekara su obavile i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može uticati nepovolјno na većinu hronično obolelih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i srčani bolesnici, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Reumatski bolovi, glavobolјa i nervoza će biti najizraženiji kod meteoropata u prvom delu dana, naročito u košavskom području. Pojačana opreznost je potrebna svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak, a isti izveštaj jutros stiže i iz milanovačkog porodilišta, dakle i u susednoj opštini juče je na svet došla jedna beba i to dečak.

Поделите вести