Otežan saobraćaj zbog oštećenih puteva u poplavljenim područjima

Otežan saobraćaj zbog oštećenih puteva u poplavljenim područjima

0
Stanje na putevima

Nekoliko lokalnih i opštinskih puteva, koji su bili poplavljeni prethodnih dana, je oštećeno i još uvek su neprohodni, dok su državni putevi uglavnom prohodni. Ovakve vremenske nepogode doprinose učestalim odronima koji predstavljaju još jednu veliku opasnost, a povlačenjem nabujalih potoka i reka u svoja korita ostavlja zemlju i mulj na kolovozima što otežava vožnju pa je više opreznosti potrebno na području Ivanjice, Arilja, Sjenice, Požege, Guče, Kraljeva i Knića.
Jake bujične vode oštetile su desnu traku puta Kragujevac- Kraljevo na deonici između Ravnog Gaja i Vitanovca zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a slično je i na putu između Ribarske Banje i Prokuplja kod mesta Gornja Stražava. U Adranima na putu Kraljevo – Čačak saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Zbog radova na zameni asfalta u mestu Orašac na deonici Markovac-Aranđelovac, od danas do 15. jula saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a postoji i obilazni put koji vodi od Aranđelovca preko Krćevca do Mladenovca.
Kako bi voda mogla da otiče prokopan je put između Kraljeva i Mataruške Banje zbog čega se saobraćaj odvija usporeno jednom trakom.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije na putevima u Moravičkom okrugu juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22 časa na području grada.

Vodosnabdevanje

U Balkanskoj ulici je došlo do pucanja vodovodne cevi, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u toku prepodneva. Moguće je kratkotrajno nestajanje vode u pomenutoj ulici dok traju radovi na popravci. Do povremenih isključenja vode u toku dana može dolaziti i u delu Mutapove i Prvog oktobra, zbog radova na izgradnji Ulice 10.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji trafo stanice sutra će u vremenu od 09.00 do 17.00 časova bez električne energije biti potrošači u Donjoj Trepči, Stančićima i delu Mojsinja.
Radovi će biti odloženi ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni.
Zbog radova na rekonstrukciji trafo stanice sutra će u vremenu od 09.00 do 17.00 časova bez električne energije biti potrošači u Donjoj Trepči, Stančićima i delu Mojsinja.
Radovi će biti odloženi ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni.
U Gornjem Milanovcu za danas planirano isključenje u Ulici Rajka Milovanovića, Grabovičkom putu i Petrovićima zbog izmestanja mernih mesta. Potrošači će bez struje biti do 15.00 časova.

Bioprognoza

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike usloviće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Nervoza, pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku pregledali su u toku prethodna 24 sata 34 pacijenta u ordinaciji, a obavili su i 31 kućnu posetu, dok su milanovački lekari imali 20 intervencija u ordinaciji, a 15 na terenu.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR