[rstr_selector]

Ovčar Banja: Počela sa radom Likovna kolonija „Čačak 2019”

U Ovčar Banji je 19. jula počela Likovna kolonija „Čačak 2019”, a učesnici su brojni umetnici iz različitih krajeva Srbije koji će svoj sedmodnevni boravak u Ovčarsko-kablarskoj klisuri iskoristiti za stvaranje novih radova.

– Ove godine imamo umetnike iz različitih gradova – Beograda, Čačka, Užica, Kosovske Gračanice, Niša, Aleksinca i Knjaževca koji su smešteni u motelu „Dom” i tu i u samoj okolini stvaraju svoja dela. Za vreme boravka ići će na par izleta tokom kojih će se upoznati sa prirodnim i kulturno-istorijskim spomenicima ovog kraja tako da će im boravak ovde ostati u lepom sećanju, kaže Vesna Petrović, urednica Likovnog programa Doma kulture u Čačku.

Umetnici borave u Ovčar Banji do 26. jula, a organizatori pozivaju sve koji žele da vide kako nastaju umetnička dela van uobičajenog radnog prostora da posete likovnu koloniju do četvrtka 25. jula.

Izložba radova u oktobru

Umetnici nisu ograničeni temom ni tehnikom i imaju apsolutnu slobodu da se izraze onako kako oni u tom trenutku smatraju da treba. Veoma je zanimljiv način na koji okruženje utiče na stvaralaštvo umetnika i publika će u to imati prilike da se uveri već na jesen.

– Dela koja umetnici ostvare ostaju u vlasništvu Doma kulture i biće prezentovana na izložbi koja će se održati u oktobru u Likovnom salonu Doma kulture, rekla je Vesna Petrović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *