[rstr_selector]
Foto: Milojko Ćosić

Pakovraće: Zahtevi meštana ispunjeni, blokada radova obustavljena

Nakon tri meseca blokade radova na izgradnji deonice auto-puta Preljina-Požega kroz atar sela Pakovraće, meštani ovog sela su potpuno obustavili blokadu. Zahtev im je ispunjen, odnosno deo obeštećenja za zemlju oduzetu radi izgradnje deonice auto-puta isplaćen je prema presudama Osnovnog suda, a ostala su još tri domaćinstva koja očekuju isplatu u narednih 15 dana, kaže Milojko Ćosić iz Pakovraća.

Još tri domaćinstva očekuju isplatu u narednih 15 dana

– Jedan deo novca za zemlju isplatili su nam preko računa, a što se tiče ostatka, razlike u ceni zemljišta, to će biti isplaćeno po sudskim presudama, nakon što one budu donete. Svi su se naplatili, s tim što su ostala tri domaćinstva koja očekuju isplatu. U pitanju su moja kuća, kuća mog komšije i kuća mog rođaka koja je bila sporna jer mu ispod prozora idu pomoćni objekti, a sa gornje strane kuće ide auto-put. Tako da kuća ostaje praktično ,,u trouglu”. On očekuje državne veštake da izvrše procenu, što je standardna procedura, a nakon toga veštačenje sprovode veštaci advokata i donosi se odluka o isplati. Dakle tri kuće su još ostale neisplaćene. Nadamo se da će se i to rešiti u narednih 15 dana.

Meštani dobili obećanje nadležnih da ih neće iseljavati iz kuća do proleća

Ćosić navodi da izvođači radova sada nesmetano prolaze i obavljaju radove na ovoj deonici, a meštani su dobili obećanje nadležnih da ih neće iseljavati iz kuća do proleća.

– Mi smo bili jednoglasni i složni u tome da nismo hteli da puštamo izvođače da izvode radove, jer ipak je već tri i po godine kako su započeli sa radovima, a naše zahteve niko nije uzimao u obzir. Tako da je blokada dala rezultat. Sada je sve sklonjeno i odblokirano i izvođači normalno izvode radove. Obećali su i da će prolaziti nekoliko puta u toku dana sa cisternom i raspršivačima kako bi kvasili prašinu, jer od prašine koja nastaje usled radova i prolaza vozila praktično ne može da se diše.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *