Parmenac od noćas bez vode

Parmenac od noćas bez vode

0
Ilustracija

Vodosnabdevanje

Na fekalnoj stanici Parmenac došlo je do havarije, a u čačanskom Vodovodu kažu da je do kvara ponovo došlo zbog neadekavatnog korišćenja mreže fekalne kanalizacije i ubacivanja predmeta i sadžaja koji se ne smeju odlagati u takve cevovode. Isporuka vode u Parmencu je obustavljena noćas od 23 časa, a normalno vodosnabdevanje će biti uspostavljeno danas posle 18 časova, kada se očekuje da će svi kvarovi na pumpama u fekalnoj crpnoj stanici biti sanirani. Za stanovnike Parmenca, danas će biti obezbeđena mobilna cisterna sa pijaćom vodom.
U Gornjem MIlanovcu je došlo do kvarova na vodovodnoj mreži pa će zbog radova na njihovom saniranju prekid u snabdevanju vodom od 9 do 11 sati imati potrošači u ulicama Nemanjinoj, Save Kovačevića i Braće Radojević, a od 10 do 12 sati u naselju Velereč.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona danas će od 8 do 17 časova bez električne energije biti deo  Mrčajevcima, potes Krnjine. Radovi će se obavljati do 24. juna u istom terminu. Na području Ivanjice od 8 do 10 sati bez struje će biti zaseok Adžići u Međurečju.

Hitna pomoć
U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirane su 72 intervencije od kojih 42 na terenu, a 30 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj hitnih intervencija tokom jučerašnjeg dana, lekari su obavili 46 ambulantnih pregleda i 14 kućnih poseta. U ivanjičkoj Hitnoj pomoći je evidentirano 59 pregleda u ordinaciji, lekari su obavili i jednu kućnu posetu, a jedan pacijent je prebačen na dalje lečenje u čačansku Opštu bolnicu.
Bioprognoza
Zadržava se period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se i dalje savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze i glavobolje. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.
Stanje na putevima

Početak radne nedelje donosi veći broj vozila na gradskim saobraćajnicama, kao i na prilaznim putevima većim gradovima. Za danas su najavljene padavine u većem delu zemlje, a lokalno i pljuskovi sa grmljavinom zbog čega se vozačima savetuje veći oprez u vožnji kao i držanje većeg odstojanja između vozila, jer u ovakvim uslovima lako može doći do proklizavanja vozila. Dodatan oprez je potreban i zbog radova koji menjaju režim sobraćaja, kao i na deonicama na kojima zbog obustava treba koristiti obilazne puteve.
Produženi su radovi na asfaltiranju kolovoza na deonici Preko Brdo-Odvraćenica, zbog kojih dolazi do obustava saobraćaja dva puta dnevno po 3 sata, a takođe su produženi radovi na državnom putu Kneževići – Bela Zemlja – Užice. Radovi se izvode svakog radnog dana od 7 do 16 časova, a subotom od 7.00 do 15.00 časova.
Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima, a preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put koji vodi kroz Mačkat.
Danas i sutra biće obustavljen saobraćaj na deonici Beranovac – Goč, u mestu Jovac, od 7 do 17 časova zbog radova na izradi poprečnih slivničkih veza. Alternativni putni pravac za teretna motorna vozila je Goč – Vrnjačka Banja, a za putnička motorna vozila su lokalni putevi.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza povremeno može dolaziti do kraćih zadržavanja na izlazu iz zemlje ka Bugarskoj, dok su na teretnim terminalima moguća povremena zadržavanja na prelazima ka Mađarskoj i Hrtvatskoj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR