Parmenac od sinoć bez vode

Parmenac od sinoć bez vode

0
Ilustracija

Vodosnabdevanje

Zbog havarije na fekalnoj crpnoj stanici Parmenac koju je, prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ izazvalo neadekvatno korišćenje mreže fekalne kanalizacije i ubacivanje predmeta i sadržaja koji se ne smeju odlagati u te cevovode, ceo Parmenac je sinoć od 22.00 časa ostao bez vode. Očekuje se da će normalno vodosnabdevanje Parmenca biti uspostavljeno danas posle 18.00 časova.
Pored toga, registrovan je i kvar u Ulici Kneza Miloša gde je došlo je do pucanja vodovodne cevi. Isporuka vode je obustavljena, a kvar će bit isaniran u toku dana.

Elektrosnabdevanje

Isporuka toplotne energije u Čačku funkcioniše bez problema, kvaorava na daljinskom sistemu i u blokovksim kotlarnicama nema tako da bi trebalo da su svi stanovi topli. U Gornjem Milanovcu trenutno su bez grejanja građani čiji su stanovi priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlarnice u Železničkoj ulici imaju, a zbog nestanka električne energije u kotlarnici.
Objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanice u Lominoj ulici su uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Bioprognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovoljnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolja, promenljivo raspoloženje i pospanost. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Grejanje

Isporuka toplotne energije u Čačku funkcioniše bez problema, s obzirom na to da kvarava na daljinskom sistemu i u blokovksim kotlarnicama nema tako da bi trebalo da su svi stanovi topli. U Gornjem Milanovcu trenutno su bez grejanja građani čiji su stanovi priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlarnice u Železničkoj ulici zbog nestanka električne energije u kotlarnici.
Objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanice u Lominoj ulici su uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Stanje na putevima

Povremeno slabe snežne padavine koje se danas očekuju u nižim predelima Srbije, donosiće mestimično mokre kolovoze a zbvog veoma hladnog vremena postoji opasnost od stvaranja poledice i proklizavanja vozila. U planinskim predelima, a posebno na putevima u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije može doći do formiranja novog manjeg snežnog pokrivača na kolovozu zbog čega će pored zimskih guma, vozačima na pojedinim deonicama upotreba lanaca donositi sigurniju vožnju. Snega na kolovzu ima u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Valjeva, Užica i Požege, Nove Varoši, Kraljeva i Prijepolja, a na pojedinim regionalnim putevima u ovim predelima je uvedena zabrana saobraćajaa kamionima sa prikolicom i šleperima. Obilne snežne padavine i brzo otapanje snega prethodnih dana, uslovilo je izlivanje pojedinih reka i potoka na jugu i jugoistoku Srbije, pa se vozači u tim područjima mogu susretati sa manjim nanosima zemlje na kolovozu, a učestalost odrona je još jedan razlog za pažljivijom vožnjom. Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima Srbije. Magla trenutno smanjuje vidljivost na području. Požege ali je može biti i pored reka i u kotlinama.
Prema informacijama iz Uprave granične policije nema zadržavanja na našim putničkim terminalima, dok su na teretnim u smeru ka Mađarskoj i htrvartskoj ona povremeno višesatna.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR