[rstr_selector]

Partije na vlasti u Čačku ne plaćaju grejanje

Na poslednjoj sednici Gradskog veća Čačka, održanoj u utorak, izveštaj o svom radu podnelo je JKP za grejanje „Čačak“, čije je rukovodrstvo iznelo podatak da Čačani za uslugu grejanja duguju više od 333 miliona dinara.

Prema podacima od 29. juna, kada je rađen presek dugovanja, potraživanja od građana su iznosila 303,7 miliona dinara, dok privrednici duguju 29,6 miliona.
Među najvećim dužnicima, pored sirotinje, i dalje su nalaze imućni Čačani, koji bilo u statusu pravnog ili fizičkog lica, duguju stotine hiljada dinara. Međutim, ove godine su se prvi put na „prozivci“ zbog duga našle i pojedine političke partije. Prema spisku koji je dostavljen članovima Gradskog veća, čačanski socijalisti za grejanje duguju čak 3.261.000. dinara, a njihovi koalicioni partneri, naprednjaci, 171.000.
Ne tako davno pojedini Čačani su zbog duga prema JKP za grejanje ostajali bez krova nad glavom. I dok se pojedincima, zbog neizmirenih dugova, pred sudom krčmi mukom stečena imovina, drugima se višemilionski dugovi tolerišu godinama , kao što je slučaj sa čačanskim socijalistima.
Šta je preduzeto da bi se naplatio dug za grejanjre od čačanskih socijalista, reći će Obrad Stevanović, direktor JKP „Čačak“:

Od Stevanovića saznajemo na koje načine se dug od građana naplaćuje vrlo efikasno, nekima čak prodajom stanova i ostale lične imovine:

 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *