Претрага
[rstr_selector]

Partijski ključ otključava sve brave

Za vršioca dužnosti direktora novoosnovane Ustanove za dnevni boravak ometenih u razvoju “Zračak”, izabrana je diplomirana pravnica Angelina Mandić.

Mandićeva je ranije bila sudija, a zatim advokat. Nju je na mesto v.d. direktora predložila stranka Ujedinjenih regiona Srbije.

Imenovanje v.d. direktora i predsednika i članova Upravnog odbora, nije prošlo bez duže rasprave, posebno opozicionih odbornika, koji su imali zamerke pre svega na “politička postavljenja i nastavak loše prakse partijskog zapošljavanja”.

Boško Obradović iz Pokreta “Dveri” pitao je zašto se direktor ove ustanove nije birao preko konkursa i kakve veze ima pravnik sa rukovođenjem ove vrlo specifične i složene ustanove.

“ Zar to ne bi trebalo da bude neko stručno lice? Iz svega se može zaključiti da opet imamo stranačko zapošljavanje, jer je Gradski odbor URS predložio v.d. direktora… Oni treba da nam objasne koja je stručnost osobe koju su predložili. Ovo kršenje predizbornih obećanja, da neće biti zapošljavanja preko stranaka, je ustvari samo nastavak onoga što smo već videli. Građani treba da znaju da se ništa u Čačku nije promenilo, da se nastavljaju partijska postavljenja i partijska podela plena.“– rekao je Obradović.

Stojan Marković iz Liberalno-demokratske partije rekao je da je proceduru oko imenovanja direktora nove ustanove trebalo ubrzati, jer je objekat već odavno izgrađen, a sa druge strane korisnici sa nestrpljenjem čekaju na početak rada: “ Samo da to počne da radi što pre, a može direktor da bude i Mlađan Dinkić. Samo da taj novi direktor neće u prvih 15 dana da kupi nov auto sa kojim će da ide po kafanama.“ – rekao je Marković.

Gordana Plazinić-Cikić, predsednica Komisije za kadrovka pitanja, rekla je da se radi o privremenom direktoru, da Mandićeva nije član URS, a da će njeno pravničko iskustvo biti od značaja u donošenju Statuta i drugih akata same ustanove.

Inače, ovo je treći dan zasedanja Skupštine grada, a kako je izjavio Vladica Gavrilović, član Gradskog veća, za svaki dan zasedanja iz gradskog bužeta troši se između 600 i 700 hiljada dinara.

Ako je suditi po toj računici, za 11 sednicu Skupštine grada do sada je potrošeno oko dva miliona dinara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести