Претрага
[rstr_selector]

Partijsko zapošljavanje u Gornjem Milanovcu i druge priče

Odbornica Udruženja građana „Mladi Milanovca” u Skupštini opštine Gornji Milanovac, Kristina Milošević, izjavila je gostujući u našem programu da se najveći problem u funkcionisanju vlasti Srpske napredne stranke u ovoj opštini ogleda u masovnom zapošljavanju partijskog kadra. Ona tvrdi da je SNS za proteklih 11 meseci zaposlio 61 svog člana u Opštinsku upravu i u javna preduzeća i ustanove, a mi nezvanično saznajemo da se taj broj već popeo na 75.

Pitanja bez odgovora

– Da li su to privremeni i povremeni poslovi ili poslovi na određeno vreme, kako god da je definisano, nemoguće je da je toliko postojećih radnika bilo nesposobno za rad da bi toliko novih moralo da bude primljeno na posao. Podsećam da je kod nas i dalje na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. Nemoguće da je potrebno da se zapošljava jedan čovek sedmično u Opštinskoj upravi Gornji Milanovac zato što neko drugi ne radi svoj posao kako treba i da je to jedan čovek sedmično koji treba da bude proglašen tehnološkim viškom, da dobije otkaz ili da mu neko objasni da on ne radi svoj posao kako treba. Nismo mi tolika opština da bismo imali toliko problema u funkcionisanju, kaže Kristina Milošević.

Kristina Milošević
Kristina Milošević
Koalicija SNS-SPS posle pretnji, prozviki i uvreda

Komentarišući juče potpisan koalicioni sporazum između SNS-a i SPS-a u Gornjem Milanovcu, Kristina Milošević se osvrnula na sve primedbe koje su članovi ove dve stranke godinu dana imali jedni na druge.
– Mislim da je SPS napravio jedan potpuno nelogičan korak. Od predizborne kampanje 2016. godine, a zatim i pošto je SNS osvojio vlast u Gornjem Milanovcu, bilo je mnogo pogrdnih reči između bivšeg i novog predsednika opštine, odnosno između te dve stranke. Pominjale su se krivične prijave, zatvor, pronevere, novac iz fijoke… U prvo vreme nisam verovala da neko može tako nešto da izgovori, a onda čujemo i način na koji se to izgovara i da to doseže do pravosudnih organa i do medija, da bismo sada imali situaciju u kojoj se sve to poništava. Na neki način su sve te reči poništene tim koalicionim sporazumom zarad nekog ličnog interesa i to, kako sam razumela, manjine članova SPS-a, kaže Milošević.

Da li je Dom kulture ikada bio nebezbedan?

Iako je predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, prošle godine odmah po imenovanju izjavio da zgradu Doma kulture u Gornjem Milanovcu treba srušiti jer je nebezbedna i iz istog razlog nebezbednosti je držao zatvorenu godinu dana, upravo je Dom kulture bio najveće biračko mesto u opštini Gornji Milanovac na predsedničkim izborima 2. aprila. Kristina Milošević smatra da je predsednik opštine dužan da posle svega građanima pokaže upotrebnu i protivpožarnu dozvolu.
– Da li je moguće da je tolika fama podignuta oko tog nebezbednog objekta koji preti našim građanima, a da je neko ipak dozvolio da taj isti objekat za izbore primi 2.000 glasača? Imamo i najavu da će Dom kulture biti otvoren za Dan opštine i mislim da bi pre toga trebalo da vidimo i upotrebnu i protivpožarnu dozvolu. Ako smo godinu dana pričali da objekat nije bezbedan, na koji način ćemo ubediti građane da uđu u nebezbedan objekat, pita se odbornica Udruženja građana „Mladi Milanovca, koja ističe i da će njen budući rad u gornjomilanovačkom parlamentu biti opozicioni.

Поделите вести

Један одговор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *