PD „Kablar“: Planinarske akcije od Arilja, preko Istre, do Ovčara

PD „Kablar“: Planinarske akcije od Arilja, preko Istre, do Ovčara

Čačansko Planinarsko društvo „Kablar“ do Đurđevdana zakazalo čitav niz aktivnosti za svoje članove i ljubitelje ovog sporta

0

Ljubitelji prirode i adrenalinskih sadržaja ovih dana će svakako iskoristiti odmor da posete različita izletišta i planine, pa i one u čačanskom kraju. Aleksandar Barać, predsednik Planinarskog društva „Kablar“, najavljuje aktivnosti koje su u prazničnom periodu pripremili za sve poštovaoce ovog sporta.

Već u subotu, 27. aprila, članovi Planinarskog društva iz tri generacije porodice Milićević odvešće zainteresovane kolege na obronke Dragojevca i Golupca. Reč je o predelima u okolini Arilja, koje će planinari sutra posetiti između 08:00 i 16:00 časova. Za ponedeljak, 29. april, zakazana je aktivnost na Divčibarama, pod nazivom „Vaskršnji dani planinara“ i u organizaciji PD „Magleš“, u sklopu koje će se na drugi dan Uskrsa održati tradicionalna „tucijada“.

Praznici u prirodi

– Naši planinari 30. aprila putuju u Pulu, kao učesnici akcije koju realizujemo sa tamošnjim Planinarskim društvom „Elektroistra“. Imaćemo obilazak Istre, uspon na Učku, turističku posetu Brionima i nacionalnom parku „Kamenjak“. Sledi akcija u okolini Užica, 2. maja, posvećena Danu Planinarskog društva „Rujno“ koje u 2019. obeležava dvadeset tri godine postojanja. Naposletku, 5. maja, za planinare raspoložene da provedu lep dan u prirodi organizujemo uspon na Ovčar. Ta akcija je specifična jer se može realizovati veoma jednostavno: dovoljno je da svi zainteresovani dođu na parking ispred fabrike „Sloboda“ odakle ćemo krenuti transverzalom. Izlet uključuje silazak do Ovčar Banje, lepu i prijatnu šetnju u dužini od devetnaest kilometara, kaže Barać.

Sve u svemu, reč je o jedinstvenoj prilici za aktivan odmor, upoznavanje sa predelima iz okruženja, ali i regiona. Zainteresovani za sutrašnju akciju u Arilju još mogu da se prijave, pošto je ostalo slobodnih mesta, poručuje predsednik Planinarskog društva „Kablar“.

POSTAVI ODGOVOR