Pečenje rakije uz zastavu i himnu

Pečenje rakije uz zastavu i himnu

Manifestacija ‚‚Bahanalisti peku rakiju” održaće se u periodu od 29. septembra do 1. oktobra, u domaćinstvu porodice Vasilijević na Kablaru

0

Beograđanin Obrad Malinić, čovek koji poštuje srpsku tradiciju, pre deset godina je došao na ideju da okupi svoje prijatelje i organizuje pečenje rakije koja je omiljeno srpsko piće. Prvi put su se okupili na Kablaru, nakon čega je ovaj događaj prerastao u manifestaciju pod nazivom ‚‚Bahanalisti peku rakiju”, koja se već deceniju tradicionalno održava u različitim krajevima Srbije. Još na samom početku, cilj njihovog okupljanja bio je druženje i pečenje rakije, koja je kasnije postala brend pod nazivom ‚‚Macciado”.

Sutra će se Obrad i njegovi prijatelji ponovo okupiti na Kablaru, odakle je ova ideja i potekla, a ovoga puta pečenje rakije održaće se u domaćinstvu ugledne porodice Vasilijević. U pravljenju ovog tradicionalnog srpskog pića učestvovaće osam familija čiji će članovi u večernjim satima podići svoju zastavu, otpevati himnu i založiti prvi kazan, čime će događaj biti zvanično otvoren.

Pešačka tura na vrh Kablara

– U subotu ćemo nastaviti sa pečenjem rakije, ali planiramo i odlazak na vrh Kablara odakle ćemo uživati u prelepom pogledu. Događaj se formalno zatvara u nedelju, 1. oktobra, kada ćemo rakiju odložiti u burad kako bismo je transportovali u Beograd, jer je najveći broj učesnika iz tog grada, objašnjava Malinić.

POSTAVI ODGOVOR