[rstr_selector]

Pešaci pažnja zbog leda na trotoarima

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u protekla 24 časa imala 70 intervencija, od kojih 47 na terenu a 23 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 22 ambulantna pregleda i osam kućnih poseta. Lekari hitne pomoći u Ivanjici imali su četiri intervencije na terenu a 56 u ordinaciji, dva pacijenta su transportovana na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Prema rečima dežurnog lekara iz ivanjičke Hitne pomoći, za pomoć se najviše javljaju astmatičari i srčani bolesnici, kao i pacijenti sa hipertenzijom, ali treba pomenuti da su i povećane povrede usled padova, zbog leda na trotoarima. Lekari savetuju građanima a posebno starijim osobama da budu oprezni prilikom kretanja i da bez preke potrebe, ne izlaze u jutarnjim i večernjim satima napolje.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za osobe koje imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom. Na severu i istoku zemlјe moguće su izvesne tegobe i kod astmatičara. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

Na Gučkom putu u blizini Spomen parka došlo je do pucanja vodovodne cevi, ekipa čačanskog Vodovoda radi na otklanjanju kvara, moguća su kratkotrajna zatvaranja vode, dok traju radovi. Ostali deo grada je uredno snabdeven vodom.

Stanje na putevima

Zbog viših dnevnih temperatura koje se danas očekuju, doći će do topljenja snega pa će u većem delu zemlje biti mokri kolovozi, saopštio je AMSS.
Ovakve vremenske prilike doneće više vode na putevima. Povećan je broj aktiviranih klizišta, na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali, kao i kroz Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru česta je pojava odrona.
U višim predelima zapadne, jugozapadne i južne Srbije obavezno je korišćenje zimske opreme, gde snega na putevima ima od 5 do 10 cm. Veća pažnja je potrebna i na deonicama na kojima je postavljena saobraćajna signalizacija, sporija vožnja se preporučuje na putu od Čačka ka Užicu, gde vozače na više deonica očekuje naizmenično propušteanje vozila. U jutarnjim i večernjim satima opasnost u vožnji predstavljaju led i poledica koji se stvaraju usled niskih temperatura.

Policijska uprava

Bez obrira što se saobraćaj odvija otežano usled zimskih uslova vožnje, u Moravičkom okrugu dva dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Vozačima se savetuje oprezna vožnja koju treba prilagoditi uslovima na putu, a naročito treba biti oprezan u jutarnjim i večernjim satima, kada je moguća pojava poledice i leda.
Radarska kontrola za danas je planirana na čačanskim saobraćajnicama do 22.00 časa.

Поделите вести