Pesma „Bliskom“ pobednik Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu

Pesma „Bliskom“ pobednik Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu

Sa pesmom „Bliskom’’, Tatjana Debeljački iz Užica proglašena je za pobednika 25. Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu, koji tradicionalno organizuje ivanjički Dom kulture.

0

Na 25. Konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu, koji  organizuje ivanjički Dom kulture, učestvovalo je 115 autora sa 350 pesama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Japana, Makedonije i Bugarske, a prvo mesto je osvojila pesma „Bliskom“, Tatjane Debeljački iz Užica.
Drugo mesto pripalo je pesmi „Inicijali“, Branke Selaković iz Beograda, a treće pesmi „La Storia Mia“, Jaroslava Marka iz Zemuna.

Selektor ove poznate književne manifestacije u kojoj se takmiče pisci iz zemlje i inostranstva bio je pesnik Milijan Despotović.

Povodom četvrt veka postojanja ovog konkursa, ivanjički Dom kulture je izdao Antologiju ljubavnih pesama objavljenih u „Žuborima sa Moravice“ u proteklih 25 godina, a u prvoj polovini ove godine biće organizovan susret autora i promocija pesama iz Antologije.

Za četvrt veka na konkurs pristiglo preko 15.000 pesama 

Direktor Doma kulture Ivanjica, Milan Krunić, rekao je da je konkurs svojom tradicijom dugom 25 godina dokazao da i iz manjih sredina u Srbiji mogu doći kvalitetne manifestacije.

– Naš Konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu postao je za četvrt veka respektabilna književna manifestacija u Srbiji. Na Konkursu je učestvovalo više od  5.000 pesnika sa preko 15.000 pesama. Izdali smo 25 zbornika „Žubori sa Moravice“ i preko 30 knjiga nagrađenim pesnicima. Posebno smo ponosni što smo dokazali da i iz takozvane provincije mogu doći i opstati vredne manifestacije. Ističemo da smo finansijski podsticani od lokalne samouprave, a nekoliko puta smo dobili i sredstva od Ministarstva kulture. Mišljenja smo da ova naša manifestacija, baš zato što dolazi iz unutrašnjosti, treba da dobija stalnu finansijsku podršku Ministarstva kulture, rekao je Milan Krunić.

POSTAVI ODGOVOR