Претрага
[rstr_selector]

Pet beba u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

Iz porodilišta nam ovog jutra stiže pet lepih vesti. U čačanskom porodilištu su u prethodna 24 sata rođene četiri bebe, i to tri devojčice i jedan dečak, dok je u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođen jedan dečak.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 sata pregledali 46 pacijenata u ordinaciji i 32 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 31 ambulantni pregled i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Svim hroničnim bolesnicima danas se savetuje oprez zbog očekivanih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati cerebrovaskularni bolesnici. Očekuju se meteoropatske reakcije jačeg intenziteta u vidu reumatskih bolova i nervoze. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Vodosnabdevanje

Prema informacijama iz nadležnih preduzeća u Čačku i Gornjem Milanovcu, snabdevanje vodom je uredno, a u toku dana ne bi trebalo da bude radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana.

Policijska uprava

U Čačku su se u prethodna 24 sata dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba lakše povređena, kažu iz Policijske uprave. Danas neće biti radarskih kontrola na putevima Moravičkog okruga.

Stanje na putevima

Prema najavma meteorologa sa prvim popodnevnim satima očekuju nas nove snežne padvine koje će prvo zahvatiti severne, a tokom noći i ostale krajeve što će dodatno otežati već prave zimske uslove vožnje.
Hladno vreme sa jakim mrazem i dnevne temperature koje ne prelaze nulu umanjuju dejstvo soli zato na pojedinim deonicama posuta so nema puni i pravi efekat što smanjuje bezbednost u vožnji, upravljanje vozilom postaje nesigurno, a ukoliko vozilo nije opremljeno dobrim zimskim gumama i brzina prilagođena uslovima na putu, vožnja postaje opasna. Zato se vozačima savetuje da na put kreću sa dobrim zimskim gumama, da koriste glavne puteve i deo dana između 10.00 i 16.00 časova, a ukoliko naiđu na deonice prekrivene snegom i ledom da montiraju lance. Putevi I i II prioriteta su prohodni, u nižim predelima vozače očekuje kolovoz sa mestimično rastresitim snegom, u višim predelima treba računati sa ugaženim snegom kojeg ima do 5 centimetra, a dodatna opreznost savetuje se na putevima koji vode preko planinskih prevoja zbog pojačanog vetra jer će pored smanjene vidljivosti biti uslova i za stvaranje snežnih nanosa i smetova. Upotreba lanaca obavezna je na svim prilazima zimskim turističkim centrima, a sa snegom na kolovozu do 5 centimetara treba računati na putevima područja Nove Varoši, Priboja, Valjeva Užica, Sjenice, Kraljeva, Ivanjice i Novog Pazara. Kamionima sa prikolicom i šeleperima zabranjen je saobraćaj na većini puteva u planinskim predelima Valjeva, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, na prilazima Kopaoniku, Goču i Divčibarama. Prema informacijama Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na izlaznim putničkim terminalima iz naše zemlje ka Mađarskoj na Kelebiji i Horgošu na kojima su zadržavanja od 60 do 90 minuta, kao i na Batrovcima sa Hrvatskom gde se čeka oko pola sata.

Поделите вести