Претрага
[rstr_selector]

Pet hiljada Čačana duguje za grobljanske usluge

Prema podacima čačanskog „Gradskog zelenila“, oko pet hiljada Čačana duguje novac za uslugu održavanja groblja. Vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća, Dragan Nikolić, napominje da su dužnicima poslata obaveštenja o dugovanju sa ciljem da se postigne dogovor o reprogramu duga.

– Obaveštenja smo poslali svima koji duguju bez obzira na iznos dugovanja. Ne želimo da vršimo pritisak na građane nego da ostavimo malo prostora da organizuju svoje kućne budžete i nađu način da vrate dug. U dogovoru sa našim službama naplate građani mogu da potpišu ugovor o reprogramu i da na što bezbolniji način vrate dug. Međutim, dešava se i da negde nema mesta za dogovor pa za prošlu godinu imamo 391 rešenje za izvršenje poslato javnim izvršiteljima, kaže Nikolić.

Dugovi od 2.000 do 80.000 dinara

Vršilac dužnosti direktora JKP „Gradsko zelenilo“ naglašava da su tužbe za dug koji Čačani imaju za grobljanske usluge zapravo treća faza pokušaja naplate duga.

– Prvo šaljemo obaveštenja, kao što smo to sada učinili. Druga faza je opomena koju šaljemo oko mesec i po dana posle obaveštenja, a tek nakon toga prelazi se na krajnji način pokušaja da se nadoknade troškovi, odnosno na tužbe. U ovom trenutku ne mogu da govorim o ukupnoj sumi duga, ali pojedinačni dugovi iznose od 2.000 dinara do 80.000 dinara. Dešava se i da neko uplati neki deo avansa, a da onda prestane sa otplatom. Radi se uglavnom o dužnicima koji godinama nisu plaćali usluge održavanja groblja, ali ima i onih koji nisu platili ni troškove sahrane, rekao je Dragan Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *