[rstr_selector]

Pet muštuluka iz čačanskog porodilišta

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrIz čačanskog porodilišta jutros stiže pet muštuluka, s obzirom na to da je u toku prethodna 24 sata rođeno pet dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu već dva dana nije rođena nijedna beba.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu nema kvarova, a prema rečima dežurnih u komunalnim preduzećima, za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode. Dežurni telefoni u JKP „Vodovod“ Čačak za prijavu kvarova su 55-62-524 i 55-29-009, dok građani Gornjeg Milanovca kvar mogu prijaviti na broj telefona 716-910.

Hitna pomoć

hitnaHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 64 puta, od toga su 33 intervencije obavljene na terenu, a 31 pacijent je pregledan u ordinaciji. Lekari Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu su imali manje posla pa su tako obavili 18 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike nepovolјno utiču na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Moguće su razdražlјivost, glavobolјa i bolovi u kostima i zglobovima. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Stanje na putevima

radovi-na-putuNa autoputevima kao i na ostalim državnim putevima prvog i drugog reda vozače očekuje dobra prohodnost bez vanerdnih zastoja i prekida. S obzirom na očekivanu povremenu kišu i pljuskove koji će, prema najavama meteorologa biti praćeni grmljavinom, potrebna je dodatna opreznost u vožnji. Na mnogim deonicama se izvode radovi, zbog čega je neophodno vožnju prilagoditi postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. Počela je rehabilitacija puta na deonici Požega-Arilje, na mostu preko Đetinje, gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.
Do 20. juna izvode se radovi na pojačanom održavanju na deonici Pakovraće – Kratovska stena, gde se saobraćaj odvija  naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Na ovoj deonici će se od 07. do 11. maja u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvoditi radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu zbog čega će dolaziti do povremenih obustava u saobraćaja u trajanju od 15 – 20 minuta.
Vozači mogu koristiti i alternativne putne pravce preko Markovice i Guče. Saobarćaj je usporeni i na magistrali kod Preljine, a posebno na petlji i prilazu autoputu Preljina – Ljig. Radova ima i na putu od Topole ka Rudniku gde je na snazi i zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Поделите вести