[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Pet saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Moravičkom okrugu je evidentirano pet saobraćajnih nezgoda. U Čačku i Lučanima po jedna u kojima je samo pričinjena materijalna šteta, u Gornjem Milanovcu su se dogodile dve u kojima je jedna osoba lakše povređena, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici povređene su četiri osobe od kojh su dve zadobile teške telesne povrede. Radarske kontrole biće danas do 14.00 časova na putnom pravcu od Ovčar Banje do Preljine.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Ivanjici nema kvarova na elektromrežama, za danas nisu planirana ni isključenja zbgo radova, a na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 14.00 do časova bez struje će biti potrošači u Majdanu. U Dragačevu su planirani radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih će do 15.00 časova bez struje biti Kovačevići u Krstacu i Rajičići u Grabu.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda radiće u toku prepodneva na popravci kvarova na vodovodnoj mreži u u ulicama Cara Dušana i Starčevića put u Ljubiću. Za vreme radova su moguća kratkotrajna isključenja vode.
U Gornjem Milanovcu se izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže zbog kojih će od 8.00 do 15.00 časova bez vode biti potrošači u Ulici Kneza Lazara.

Bioprognoza

Povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i dalјe traje. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Stanje na putevima

Lepo vreme donosi povoljne uslove za vožnju, ali i veći broj učesnika u saobraćaju, jer je sve više biciklista i motociklista, pa se svima savetuje oprez u saobraćaju.
Na autoputu Miloš Veliki između Uba i Lajkovca u smeru ka Čačku, treba očekivati usporeniju vožnju zbog plarnianih radova koji će se izvoditi danas i sutra na deonici dugoj 500 metara zbog čega će doći do zatvaranja vozne i zaustavne trake.
Radovi se izvode i na deonici magistralnog puta između Preljine i Ovčar Banje gde su do kraja marta moguća desetominutna zadržavanja, kao i na doenici od Čačka ka Guči, kod Spomen parka gde će se radovi izvoditi do 15. aprila a gde se vozila naizmenično propuštaju.
Usporenu vožnju treba očekivati i na deonici magistralnog puta između Kraljeva i Bogutovca zbog radova na sanaciji klizišta u Progorelici.
Na deonici Pazarište – Sopoćani sutra će se izvoditi radovi na asfaltiranju kolovoza zbog čega će saobraćaj biti obustavljen od 8 do 12 časova i od 13 do 16 časova. Nakon 16 časova deonica se normalizuje za saobraćaj. Alternativni putni pravac: Rasna – Duga Poljana – Novi Pazar.
Prema informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok su na tertnim na izlaznim terminalima u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj zadržavanja višesatna.

 

Поделите вести