Претрага
[rstr_selector]

Pet saobraćajnih nezgoda u toku vikenda

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informaciji Policijske uprave u Čačku u toku proteklog vikenda na području Moravičkog okruga dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. Svih pet udesa dogodilo se na području Čačka i u njima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede, dok je u ostalim nesrećama evidentirana samo materijalna šteta. Radari ć danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 14.00 do 16.00 na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

servis-struja-80x80U Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici danas nema kvarova na elektromreži, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi struja bila planski isključena. Elektrodistribuciji u Guči jutros su prijavljena dva kvara, u Velesu i Donjem Dubcu. Ekipe su na terenu i kvarovi bi trebalo da budu otklonjeni u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ u prolazu Gvozdenac, Ulici Đorđa Tomaševića preko puta „Auto Jovanovića“ i u Ulici 700 kod broja 11, došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode na pomenutim lokacijama do popravke kvarova. U ostalim delovima vodosistema u Čačku snadbevanje vodom je redovno. U gornomilanovačkom komunalnom preduzeću saopštili su da će danas od 8.00 do 14.00 časova bez vode biti naselje Ljutovnica, dok na području Ivanjice i Dragačeva nema problema u snabdevanju vodom.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije iz gradskih toplana i kotlarnica u Čačku funkcioniše bez većih problema. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu funkcioniše bez problema, a ista situacija je i u Lučanima gde se isporuka toplotne energije iz toplane „Namenske proizvodnje“ Hemijske industrije „Milan Blagojević“ vrši neprekidno 24 časa.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa pregledali 33 pacijenta u ordinaciji i još 77 na terenu. Za pomoć su se najviše javljali astmatičari, srčani i hronični bolesnici, pacijenti sa visokim pritiskom i oboleli od karcinoma, kao i psihijatrijski bolesnici. Službi Hitne pomoći javljaju se i oboleli od gripa, ali lekari savetuju da se takvi pacijenti obrete svom izabranom lekaru jer Hitna pomoć nije adresa za gripozna stanja. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 37 ambulantnih pregleda i 19 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 50 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrBiometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima. Bolovi u kostima i zglobovima, poremećaj sna i glavobolјa se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrNovu radnu sedmicu počinjemo sa dve lepe vesti iz dva porodilišta. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su dva dečaka, dok će u porodilištu u Gornjem Mialnovcu porođaja biti tek u toku današnjeg dana.

Поделите вести