Претрага
[rstr_selector]

Petlja Lajkovac zatvorena za saobraćaj do 1. maja, alternativni pravci petlje Ljig i Ub

Prema izveštaju AMSS, prohodnost puteva u odnosu na prethodne dane je bolja, ali se nastavljaju zimski uslovi vožnje na području Nove Varoši, Užica, Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Ivanjice i Sjenice. Na putevima u planinskim predelima ovih područja snega ima na kolovozu i do 10 centimetra zato je pored zimskih guma, obavezna upotreba i lanaca na pojedinim deonicama.

Magla jutros smanjuje vidljivost na području Požege, prisutna je na Kopaoniku, pored Ibra na području Kraljeva, povremeno se pojavljuje na auto-putu Beograd – Čačak, kao i na putevima pored reka i u kotlinama.

Prema podacima zimske službe JP ,,Putevi Srbije”, prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, kolovozi su pod ugaženim snegom, zbog čega je i na ovim putevima obavezna upotreba zimske opreme i lanaca.

Zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na snazi je na putevima koji pripadaju II prioritetu čišćenja u višim planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Loznice, Nove Varoši, Prijepolja, Užica i Valjeva.

Zbog izgradnje nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica sa magistralnog puta na auto-putu Beograd – Čačak, saobraćaj će na petlji Lajkovac od danas biti obustavljen. Do 1. maja alternativni put će od Čačka ka Lajkovcu i Valjevu voditi preko petlje Ljig i mesta Ćelije, dok će vozači iz pravca Beograda koristiti petlju Ub, a zatim će državnim putem koji prolazi kroz Ub i mesto Slovac nastavljati ka Valjevu.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih čekanja, a na teretnim se beleže višesatna zadržavanja na prelazima sa Mađarskom,  Hrvatskom i Bugarskom.

Поделите вести