[rstr_selector]
Foto: Pexels from Pixabay

Planirana isključenja struje u Čačku, Gornjem Milanovcu i Arilju

Elektrosnabdevanje

Zbog planiranih radovi na raskresu rastinja u zoni dalekovoda, od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u Donjoj Gorevnici i delu Mrčajevaca, naselje oko vašarišta i Šmita.
Zbog radova na raskresu rastinja u zoni dalekovoda i zameni dalekovodnog stuba bez električne energije biće potrošači u Goričanima.
Na području Gornjeg Milanovca zbog radova na dalekovodu od 9 do 14 časova bez struje će biti potrošači u Pranjanima zaseoci Trifunovići i Ridovi brdo, a na području Arilja u istom vremenu struje neće imati zaseok Novitovići u selu Dobrače.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi u Ulici Vladana Šićevića na uglu sa ulicom „662“, u donjem delu Prijevora i delu Trbušana kod bivšeg servisa „Dragačevac“. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, s za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode na pomenutim lokacijama.
U Gornjem Milanovcu su zbog radova na vodovodnoj mreži jutros bez vode potrošači u Brusnici, višim delovima Velereči, delu Klatičeva i najvišim delovima Grabovice. Radovi će biti završeni u toku pre podneva.

Bioprognoza

Povolјan uticaj biometeorološke situacije pogodovaće većini hroničnih bolesnika, izuzev srčanih, koji mogu osetiti izvesne tegobe. Kod meteoropata su mogući poremećaj sna i glavobolјa. Savetuje se adekvatno odevanje.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 60 intervencija od kojih 23 u ordinaciji, a 37 naterenu. U Gornjem Milanovcu lekari su u hitnoj medicinskoj službi pregledali 16 pacijenata, a obavili su i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju su povoljni, a saobraćaj je umerenog intenziteta.
Na deonici autoputa Ljig – Takovo, od 10.00 do 15.00 časova izvodiće se radovi na redovnom održavanju, a za to vreme biće zatvorena vozna saobraćajna traka, u smeru ka Surčinu. Na deonici Takovo – Pranjani izvode se radovi na rehabilitaciji puta zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na magistralnom putu Sušica – Zlatibor u toku su radovi na rehabilitaciji vijadukta, u zoni radova kod tunela Palisad, zatvorena je jedna traka, a saobraćaj se odvija dvosmerno dvema slobodnim trakama.
Do kraja septembra prilaz Matarušoj Banji iz pravca Kraljeva je onemogućen pa se zbogt radova pa se mora koristiti put Kraljevo – Žiča – Mataruška Banja. U blizini Kraljeva izmenjen je režim saobraćaj na deonici Kamenica – Šošanica. Vozila se naizmenično propuštaju uz povremenekratkotrajne obustave u trajanju od 15 minuta, a alternativni putni pravac za vreme obustave je preko Vrnjačke Banje. Podsećamo na obustavu saobraćaja zbog radova na regionalnom putu Brežđe – Divčibare zbog čega se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone, a za prilaz Kopaoniku preko Jošaničke banje koriste se putevi preko Raške i Rudnice, odnosno Brusa i Brzeća.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza saobraćaj je umeren, nema dužih zadržavanja dok se na teretnim ka Mađarskoj i Hrvatskoj čeka od 90 do 120 minuta.

 

 

Поделите вести