Planska isključenja struje u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici

Planska isključenja struje u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici

0
Image by Oto Zapletal from Pixabay
Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona od 08.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u Ulici 68 u naselju Obrež u Atenici, a od 08.00 do 15.00 časova potrošači u Pridvorici koji se napajaju sa trafostanice Pridvorica1 – Brekovci, na izvodu prema Čačku.
Zbog radova u trafostanici od 12.00 do 13.00 časova bez struje će biti potrošači u Ljubiću u ulicama Milorada Miloševića od broja 2 do 16 i Belog Damjanovića od broja 9 do 11/1, a bez struje će biti i Suva Morava.
U Gornjem Milanovcu će zbog revizije trafostanice od 9.00 do 14.00 časova bez struje biti sela Pranjani, Koštunići, Družetići, Kamenica, Bogdanica i Gojna Gora.
U Ivanjici danas počinju radovi na mreži niskog napona u Kumanici zbog kojih će svakog dana, do 30. jula bez struje od 08:00 do 17:00 časova ostajati izvod za Bogdanoviće.
Za danas je planirano i isključenje zbog radova na niskonaponskoj mreži od 08.00 do 17.00 časova u zaseoku Šume na Bukovici ispod repetitora Šutelj, a od 09.00 do 17.00 časova u zaseoku Rzinje u Osonici.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u toku prepodneva je moguće isključenje vode u delu Atenice u Ulici Radnih Brigada gde je registrovan kvar, a u Ustaničkoj ulici se nastavljaju radovi na vodovodnoj mreži pa je u toku pre podneva moguće kratkotrajno isključenje vode.

Iz JKP „Moravac“ Mrčajevci su uputili apel građanima da racionalno koriste vodu za piće i da sa njom ne zalivaju bašte, voćnjake i slično, kako bi se sprečile restrikcije u vodosnabdevanju, koje će ovo preduzeće biti prinuđeno da uvede ako se nastavi neracionalna potrošnja vode.

Bioprognoza

Dalji porast maksimalne dnevne temperature vazduha neće pogodovati hronično obolelim i osetljivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolje. Preporučuje se boravak u hladovini ili klimatizovanim prostorijama (naročito u periodu od 11 do 17 časova), kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

Stanje na putevima

Danas se izvode radovi na redovnom održavanju na deonici auto-puta Ljig – Takovo, u smeru ka Takovu. Radovi se izvode u voznoj traci i obeleženi su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Na deonici magistralnog puta Ravni Gaj – Knić izvode se radovi na urezivanju induktivnih petlji zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila u dužini od 100 metara. U toku su radovi na mostu preko Bresničkog potoka na putu između Knića i Mrčajevaca, kao i na mostu preko Kolubare na deonici Mionica – Divci. Zbog izgradnje nadvožnjaka na deonici auto-puta Pojate – Preljina, koji prelazi preko magistralnog puta Adrani – Miločaj, usporeno se prolazi deonicom Mrčajevci – Kraljevo.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Kelebija teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 180 minuta, a putnička vozila na Preševu čekaju 70 minuta, a na Gostunu pola sata.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR