[rstr_selector]
Foto: Pexels from Pixabay

Planska isključenja struje u Čačku i Gornjem Milanovcu

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova u trafostanici od 10.00 do 12.00 sati bez elekrične energije biti potrošači u delu Bulevara Oslobođenja koji su priključeni na trafostanicu „Agrostroj“.
Zbog radova na dalekovodu od 10.00 do 10.30h bez elekrične energije biće deo potrošača u Prijevoru oko stare škole i zaseok Jojići, u Vidovi i Međuvršju, a potrošači u Jančićima i delu Rožaca struje neće imati od 12.00 do 14.00 časova.
Na području Gornjeg MIlanovca zbog radova u trafostanici od 9 do 11 sati bez struje će biti potrošači u delu Gojne Gore koji se napajaju sa TS Šumljakovac, a to su zaseoci Jovičići i Šišovići.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registorvani kvarovi u Ulici Braće Glišića kod broja 3 i u Kulinovcima u ulici „654“ kod broja 2. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode na pomenutim lokacijama.
U Trbušanima su bez vode potrošači koji se snabdevaju sa rezervoara R2. Kvar će biti sanirani u toku prepodneva, a nakon završetkra radova se ubrzo očekuje i normalizacija u vodosnabdevanju. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži.

Bioprognoza

Danas se očekuje relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelelih. Oprez se savetuje astmatičarima tokom jutarnjih sati i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prthodna 24 sata pregledali 18 pacijenata, dok su na teren izlazili 37 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo manje posla za lekare hitne medicinske službe koji su obavili 19 ambulantnih pregleda i 5 kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u Moravičkom okrugu juče su se dogodile tri saobraćajne nezgode, dve u Čačku i jedna u Lučanima u kojima su dve osobe lakše povređene. Radarske kontrole za danas nisu planirane ali se vozačima savetuje oprezna vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa.

Stanje na putevima

Jutra i večeri su i dalje hladni i magloviti, pa je i dalje opasnost od poledice prisutna zato u jutarnjim satima, pojačnog saobraćaja treba voziti pažljiviji. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni i saobraćaj se na njim odvija nesmetano. Najidealniji uslovi za vožnju su u delu dana između 10 i 17 časova zato u tom peridou treba planirati putovanje naročito na duže relacije.
U toku su radovi na servisiranju opreme u tunelima „Savinac“ i „Brđani“ koji se izvode od 9.30 do 17 časova. Do sutra je predviđeno da se izvode radovi u smeru ka Čačku, a do 10. marta u suprotnom smeru ka Beogradu. Za vreme radova saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom, dok se za saobraćaj zatvara vozna traka.
Do sutra će se izvoditi se radovi na pranju mostovske kanalizacije na delu autoputa Miloš Veliki kod petllje Takovo – Preljina. Od 08 do 16 časova za saobraćaj će naizmenično biti zatvarana preticajna traka ili vozna i zaustavna saobraćajna traka.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok su na teretnimu smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj ona povremeno i višesatna.

 

 

 

Поделите вести