[rstr_selector]
Фото: Приватна архива

„Плес демона на гробљу великих илузија“

У Културном центру у Чачку, у среду 25. јануара, биће изведен сценски приказ новог дела књижевника Миће Миловановића – „Демони долазе“.

„Двадесети век је век великих илузија и до тада невиђених погрома милиона људи. Две мрачне идеологије, фашизам и комунизам, однеле су више жртава него сви ратови у историји људског рода. Ко су корифеји зла, неограничених моћи, који су протекли век претворили у свој крвави „данце мацабре?”. Ко је тим демонима подарио толику разорну силу? Да ли је српски народ морао први да буде принет на жртвеник неког новог устројства света? Да ли је дошло време за отрежњење и катарзу Срба? Да одржимо парастос нашим покопаним надама? Да се помолимо за душе принетих на олтар наших заблуда. Да запалимо свеће палима за боље сутра које никада није стигло, а којима се гробови не знају. “

У програму који се одржава под називом „Плес демона на гробљу великих илузија“, учествују Владимир Димитријевић, Рада Рубаковић, Рада Живковић, Драгана Андрић, Слободан Николић и Ирена Ангелов.

Почетак је заказан за 19.00 часова, а улаз је слободан.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *