„Ples demona na groblju velikih iluzija“

„Ples demona na groblju velikih iluzija“

Scenski prikaz novog dela Miće Milovanovića „Demoni dolaze“

0
Foto: Privatna arhiva

U Kulturnom centru u Čačku, u sredu 25. januara, biće izveden scenski prikaz novog dela književnika Miće Milovanovića – „Demoni dolaze“.

„Dvadeseti vek je vek velikih iluzija i do tada neviđenih pogroma miliona ljudi. Dve mračne ideologije, fašizam i komunizam, odnele su više žrtava nego svi ratovi u istoriji ljudskog roda. Ko su korifeji zla, neograničenih moći, koji su protekli vek pretvorili u svoj krvavi „dance macabre?”. Ko je tim demonima podario toliku razornu silu? Da li je srpski narod morao prvi da bude prinet na žrtvenik nekog novog ustrojstva sveta? Da li je došlo vreme za otrežnjenje i katarzu Srba? Da održimo parastos našim pokopanim nadama? Da se pomolimo za duše prinetih na oltar naših zabluda. Da zapalimo sveće palima za bolje sutra koje nikada nije stiglo, a kojima se grobovi ne znaju. “

U programu koji se održava pod nazivom „Ples demona na groblju velikih iluzija“, učestvuju Vladimir Dimitrijević, Rada Rubaković, Rada Živković, Dragana Andrić, Slobodan Nikolić i Irena Angelov.

Početak je zakazan za 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR