Po jedna beba na svaka četiri sata

Po jedna beba na svaka četiri sata

0

Porodilište

beba-80x80-servisU dva okružna porodilišta u toku proteklog dana i noći rođeno je šest beba. To je ujedno i broj koji nam pokazuje koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su tri dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak i jedna devojčica.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta ali je vidljivost mestimično smanjena. Za sada nema zastoja ali se zbog građevinske sezone na nekim putnim pravcima u Moravičkom okrugu saobraćaj obavlja usporeno, a na nekima je potpuno obustavljen.
Na putu Konjevići-Čačak, na obilaznici oko Čačka, u ponedeljak, 11.septembra će početi radovi na redovnom održavanju zbog kojih će biti izmenjen režim odvijanja saobraćaja svakog dana od 7.00 do 17.časova. Saobraćaj će se obavljati naizmeničnim propuštanjem vozila, a planirano je da radovi traju do 15.septembra. Zbog radova na sanaciji klizišta i izradi potpornih zidova na putu Čačak-Guča, u Jezdini, saobraćaj se obavlja jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila. Planirano trajanje radova je do kraja oktobra. Otežano se obavlja i saobraćaj na raskrsnici na kojoj se ukrštaju državni putevi I B i II A reda na deonici Čačak – Požega. Privremena saobraćajna signalizacija i oprema biće u funkciji do 15.11.2017.godine.
Zbog radova na poboljšanju ukrsnog mesta državnog puta Ljig-Preljina i državnog puta Takovo-Nevade u Gornjem Milanovcu, do 13.septembra saobraćaj je zatvoren na delu od Ulice Nikole Lunjevice iz pravca Gornjeg Milanovca do uključenja na magistralu u smeru prema Beogradu. Za vreme izvođenja radova saobraćaj je preusmeren preko Železničke ulice i Ulice Kneza Aleksandra. U toku su i radovi na redovnom održavanju puta Ivanjica-Buk kod Lučke reke za koje je predviđeno da traju do 15.septembra.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrVeći deo Moravičkog oktuga vodom će danas biti uredno snabdeven. Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“, u svim delovima vodosistema kojima ovo preduzeće upravlja snadbevanje vodom je redovno. Slično je i u Gornjem Milanovcu čije je Javno komunalno preduzeće saopštilo da u zoni njihove nadležnosti nema kvarova, a da u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključena.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 40 pacijenata i još 37 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 36 ambulantnih pregleda i 7 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 51 put od čega 4 puta na terenu, a dva pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorološka situacija

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološke prilike danas mogu relativno povolјno uticati na hronične bolesnike. U južnim i istočnim krajevima naše zemlje izvestan oprez se i dalјe savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima, naročito u jutarnjim satima. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost i neraspoloženje.

Policijska uprava

policijaa-servis-obr
Prema podacima Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na putevima u Moravičkom okrugu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to na području Čačka. U ovoj nezgodi jedna osoba zadobila je lake telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja u Čačku do 20.00 časova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR