Претрага
[rstr_selector]

Pobeda ekipe Borca na prvoj biciklističkoj trci za Kup Sbije

Na otvaranju ovogodišnje biciklistčke sezone, u trci za Kup srbije u drumskom biciklizmu koja je juče održana u Novom Sadu, seniorska i ekipa mlađih kadeta čačanskog Borca osvojile su prva mesta, dok je pojedinačno Marko Danilović bio drugi kod seniora, a Aleksandar Petrović prvi kod kadeta.

Staza je bila kružna, oko Petrovaradina, a dužina kruga je bila 4,2 kilometra. Na startu trke seniora, koji su vozili 20 krugova, našlo se oko 80 takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Ukrajine. Pobedio je Ukrajinac Ponomarenko, kojivozi za kraljevački Metalac, Iza njega je stigao Marko Danilović, a treći je bio Marko Stanković iz kragujevačkog Radničkog. Jovan Zekavica je zauzeo četvro mesto dok je Stefan Stefanović bio osmi. Ovi plasmani bili su dovoljni da ekipa Borca osvoji prvo mesto ispred Metalca i OBK Beograda. 

Kadeti su vozili 10 krugova. Prvo mesto je osvojio Aleksandar Petrović, a Matija Zorić i Milan Milivojević došli su u drugoj grupi i bili plasirani između 12-tog i 15-tog mesta, tako da je ekipa Borca u ukupnom plasmanu bila treća.

Mladi kadeti vozili su kraću stazu od 5 krugova, a među njima su bili David Kostić i Stefan Sretenović. Iako se očekivala sigurna pobeda jednog Borčevog takmičara, pobedio je takmičar iz Hrvatske. U bodovanju za domaći kup Stefan Sretenović je zauzeo drugo, a David Kostić treće mesto. Treći Borčev takmičar Igor Vasojević osvoji je osmo mesto, što je bilo dovoljno za ekipnu pobedu najmlađe selekcije Borca. Juniorska ekipa Borca, nastupila je zajedno u trci sa seniorima, ali takmičari su imali dosta tehničkih problema, tako da nisu ostvarili zapaženije plasmane.

Narednog vikenda seniorska ekipa Borca nastupiće na međunarodnoj trci Banja Luka – Beograd, koja se vozi u okviru Euro toura.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести