Pobeda Marka Danilovića na otvaranju sezone u Mađarskoj

Pobeda Marka Danilovića na otvaranju sezone u Mađarskoj

Na trci “XVI memorijal Sajo Peter”, kojom se zvanično otvara biciklistička sezona u Mađarskoj, u elitnoj trci pobedio je Marko Danilović, a u kategoriji mlađih kadeta (U15) drugo mesto osvojio je Boško Veličić.

0

Ovogodišnja sezona drumskih biciklističkih trka u Srbiji trebalo je da započne trkom u Beogradu na stazi Ušće, ali je otkazana zbog nemogućnosti dobijanja dozvole za korišćenje javnih površina, tačnije, ekstremno visoke takse tražene za dobijanje dozvole. U takvoj situaciji, neki od biciklističkih klubova iz Srbije, medju kojima „Borac“ i Reprezentacija Srbije u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, nastupili su na otvaranju sezone u Mađarskoj. Trka je održana u blizini grada Bonjhad, pod nazivom “XVI Memorijal Sajo Peter”. Staza je bila kružna sa izlaskom na cilj gde je bio uspon od 3km. Seniori su vozili 105km.

U veoma dinamičnoj trci, na 15km pre cilja dogodio se odlučujući beg u kome su se našla trojica biciklista iz Srbije, među kojima i Marko Danilović. Na završnom usponu, Danilović je pokazao da je trenutno najspremniji i pobedio ispred drugova iz Reprezentacije, Stevana Klisurića i Đorđa Đurića. Nastupili su i ostali članovi seniorske ekipe „Borca“: Stefan Stefanović za Reprezentaciju Srbije, a Stefan Sretenović i Jovan Rajković u dresu „Borca“. Sva trojica završila su uspešno trku, Sretenović i Stefanović u glavnoj grupi, a Rajković u grupi iza. Istu trku vozili su i juniori, među njima i dva predstavnika „Borca“, Jovan Đumić i Aleksa Radmilac. Nažalost, nisu ostvarili zapaženiji rezultat.

Mlade nade, ali i neizvesnost

U kategoriji kadeta, koji su vozili 85km, nastupio je Dejan Cogoljević, kandidat za kadetsku Reprezentaciju Srbije za letnji Festival mladih Evrope – EYOF. U veoma jakoj konkurencji, plasirao se među prvih deset takmičara. U kategoriji mlađih kadeta (U15), koji su vozili 35km, nastupio je Boško Veličić. U sprintu vodeće grupe osvojio je drugo mesto, mada je malo nedostajalo da ostvari i pobedu. Naime, linija cilja bila je stavljena u blagoj krivini, a Boško se kretao spoljnom, dužom stranom puta i zbog neiskustva nije pobedio.

Sledeći nastup biciklista BORCA na domaćim drumovima je neizvestan, jer organizatori imaju velikih tehničkih i finansijskih problema da dobiju određenu saglasnost za dalje održavanje takmičenja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR