Poboljšanje biometeoroloških prilika

Poboljšanje biometeoroloških prilika

0
Bioprognoza

Očekuje se izvesno poboljšanje biometeoroloških prilika koje će doprineti postepenom smanjenju tegoba kod hronično obolelih osoba. Od meteoropatskih reakcija najizraženije mogu biti glavobolja i promenljivo raspoloženje.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 13 pacijenata, a na terenu su intervenisali 34 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirano je 23 pregleda u ordinaciji i pet kućnih poseta, a u Ivanjici 42 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvarova ima u Ulici 70 u Atenici i u Milutina Mandića u blizini čipsare, pa su zbog radova na njihovom saniranju moguća kratkotrajna isključenja vode, dok će zbog radova na izgradnji Ulice 10 u toku dana dolaziti do isključenja vode kod Medicine rada i u okolnim ulicama. U Gornjem Milanovcu će od 08 do 13 časova doći do prekida u snabdevanju vodom korisnika na Brezanskom vodovodu, u području od tunela do auto-puta.

Policijska uprava

Na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, kažu u Policijskoj upravi Čačak. Radarske kontrole za danas su planirane na saobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Prestanak padavina i toplije vreme prema prognozi meteorologa pratiće vozače tokom celog dana, a zbog povoljnijih vremenskih uslova je i veći broj biciklista i motociklista zbog čega je potrebna dodatna opreznost svih učesnika u saobraćaju uz više tolerancije i poštovanja saobraćajnih propisa. Na pojedinim deonicama gde su započeti radovi postavljena je signalizacija koju treba ispratiti, pa se tako saobraćaj naizmenično propušta na deonici Klatičevo – Gornji Milanovac na delu koji prolazi kroz Gornji Milanovac, zbog radova na redovnom održavanju. Zbog radova na uređenju stenskih useka u Ovčar Banji na deonici Pakovraće – Kratovska stena, saobraćaj se odovija se naizmeničnim propuštanjem i sa povremenim obustavama od 15 do 20 minuta, a usporena vožnja vozače očekuje i zbog radova na pojačanom održavanju i rehabilitaciji deonice Kneževići – Bela Zemlja – Užice gde se u zoni radova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Sutra počinju radovi na mostu preko potoka Garibovac-Lukića most, na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac. U prvoj fazi, radovi će se izvoditi na desnoj strani mosta, pa će se saobraćaj preusmeravati na levu saobraćajnu traku u smeru prema Gornjem Milanovcu i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora. Predviđeno je da radovi traju 90 dana.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR