Počela nova sezona kampanje „Moja Zapadna Srbija”

Počela nova sezona kampanje „Moja Zapadna Srbija”

Ova kampanja je u prethodne dve sezone zabeležila veliki uspeh, ove godine traje do 15. oktobra, a pridružila joj se i Turistička organizacija Čačak

0
Foto: TO regije Zapadna Srbija

Kampanju „Moja zapadna Srbija” pokrenula je regionalna Turistička organizacija regije Zapadna Srbija u saradnji sa agencijom „Etourism Consulting” i u prethodne dve godine prikupljeno je preko 20 hiljada slika i kratkih video snimaka. Kampanja se odvija putem društvenih mreža Fejsbuk i Instagram gde učesnici postavljaju fotografije sa haštagom #MojaZapadnaSrbija i njena suština je da turisti naprave lične fotografije kako bi se potencijalnim turistima na najbolji način prikazalo šta mogu da dožive u Zapadnoj Srbiji.

– To znači da u konkurenciju za nagrade ne dolaze u obzir selfi fotografije kojih ima mnogo u poslednje vreme i koje u suštini ne prikazuju turističke destinacije i lokalitete. Fotografije moraju biti slikane na prostoru koji obuhvata turistička regija Zapadna Srbija, a to su sledećih 12 opština: Užice, Bajina Bašta, Čajetina, Nova Varoš, Prijepolje, Lučani, Sjenica, Kosjerić, Požega, Arilje i Ivanjica, a od ove godine pridružila nam se i Turistička organizacija Čačak i naravno da turistički potencijali Čačka poput gradskog jezgra, Ovčarsko – kablarske klisure, Atomske banje Gornja Trepča i mnogih drugih ulaze u konkurenciju za nagrade, kaže Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Značajne promocije Zapadne Srbije u regionu i inostranstvu

Od početka godine Turistička organizacija regije Zapadna Srbija radi na promociji turističkih potencijala ovog dela naše zemlje u regionu i inostranstvu.

– Izdvojio bih „Beogradski sajam turizma”, najznačajniji sajam turizma u jugoistočnoj Evropi. Imali smo i promocije u Trstu i Vićenci u saradnji sa Udruženjem Srba u Trstu gde su ciljna grupa bili Italijani kojima smo priredili degustaciju naših prepoznatljivih proizvoda, a gostovali smo i u Sloveniji, u Vrhnici na festivalu „Argonautski dani” i ta promocija je bila izuzetno uspešna, rekao je Rađen.

POSTAVI ODGOVOR