Počela popravka ulične rasvete

Počela popravka ulične rasvete

0

Zbog problema sa uličnom rasvetom, pojedini delovi Čačka su već nekoliko meseci u mraku.

Miloš Čekanović, tehnički direktor u JP „Gradac“, kaže da su ekipe ovih dana na terenu i da se najpre krenulo sa otklanjanjem većih kvarova.

– Imali smo zastoj od skoro pet meseci u izvođenju radova na zameni javne rasvete. Pre dve nedelje, izvođači radova koje smo dobili na tenderu su krenuli sa realizacijom posla, odnosno sa intervencijama. Najpre smo krenuli sa krupnim kvarovima. Imali smo situacije u delovima grada gde je više od pola utica bilo bez osvetljenja, kao što su ulice Đorđa Tomaševića i Dr Dragiše Mišovića, kaže Miloš Čekanović, dodajući da se situacija postepeno stabilizuje.

– Kvarovi na trafo stanicama su u najvećoj meri otklonjeni. Ostao je nezavršen deo Rastoka jer je kompletno merno mesto izgorelo. Očekujem da ćemo u narednih desetak dana završiti i taj deo grada. Druga ekipa izvođača radova radi na zameni sijalica i svega ostalog što ide uz javnu rasvetu. Ova ekipa radi i na popravkama semafora, odnosno na zameni neispravnih lampi. Imamo čitavu godinu pred nama tako da ćemo u kontinuitetu raditi na zameni mernih mesta i svetiljki. U planu je da se na deset lokacija u gradu obavi i dopuna javne rasvete, tamo gde za to postoje tehnički uslovi, kaže Čekanović.

POSTAVI ODGOVOR