Претрага
[rstr_selector]

Почела реконструкција Улице цара Душана

Тротоари ће бити проширени, а уместо паркинг места улица ће имати бициклистичку стазу и нове саднице, са циљем озелењавања читавог простора.

У понедељак 15. маја почела је реконструкција Улице цара Душана у Чачку, од Господар Јованове до Улице краља Петра I.

Реконструкцијом је планирано да пешаци, бициклисти, али и сви посетиоци музејског комплекса, добију приоритет у односу на возаче, што ће бити постигнуто увођењем „зоне 30”. Тротоари ће бити проширени, а уместо паркинг места улица ће имати бициклистичку стазу и нове саднице, са циљем озелењавања читавог простора.

Rekonstrukcija ulice cara Dusana 2На средини улице ће бити пешачки прелаз којим ће се Народни музеј, конак Јована Обреновића, Међуопштински историјски архив и Хаџића кућа, повезати са музејским комплексом са друге стране улице, односно са Уметничком галеријом „Надежда Петровић” и будућим Музејом кошарке у објекту Соколског дома. Како би се повећала безбедност пешака, у овом делу улице ће важити режим „зоне успореног саобраћаја”.

У оквиру ових радова, планирани су и реконструкција водоводне мреже, изградња атмосферске канализације, постављање нове јавне расвете, измештање електро-енергетских и телекомуникационих инсталација и постављање подземних инсталација.

Најављени рок за завршетак радова је 14. јул.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *