[rstr_selector]

Počele pripreme za proslavu jubileja Vrnjačke Banje

Vrnjačka Banja će naredne godine obeležiti 150 godina bavljenja organizovanjem lečenja i turizmom zbog čega su pripreme za jubilej već počele. Prema rečima Gorana Karavesovića iz Turističke organizacije Banje, turiste će naredne godine u jednom od naših najpoznatijih odmarališta dočekati brojna iznenađenja.

radovi-crkveno-brdo-1Završetak rekonstrukcije do početka turističke sezone

– Vrnjačka Banja će godinu jubileja dočekati sa novim vodopadom i novim pešačkim stazama na Crkvenom brdu, a ceo projekat realizujemo uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i lokalne samouprave. Rekonstrukcija pešačkih komunikacija na Crkvenom brdu podrazumeva i formiranje platoa u zoni ulaza u podzemni tunel na Trgu kulture koji se nalazi u strogoj pešačkoj zoni, a staze za pešake ćemo napraviti duž celog Crkvenog brda. Njihov početak biće od vrnjačke biblioteke i ići će od Amfiteatra „Danilo Bata Stojković“ preko prostora kod crkve Presvete Bogorodice do hotela „Zvezda“, kaže Karavesović.

Karavesović je naglasio da će budući vodopad biti nova atrakcija Vrnjačke Banje i dodao da očekuje da radovi svakako budu završeni do početka turističke sezone. On je rekao i da će cela naredna godina biti u znaku jubileja i da će, osim manifestacija koje se tradicionalno organizuju, posetioce Banje dočekati i brojna iznenađenja.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *