Претрага
[rstr_selector]

Počeli zdravstveni pregledi u čačanskim selima

Mobilne medicinske ekipe juče su obišle Goričane, Mršince i Kačulice i pregledale 30 pacijenata. Četiri ekipe su u kućnim posetama i seoskim ambulantama pregledale uglavnom starije hronične bolesnike, rekla je doktor Slavica Dragutinović.

– Dve ekipe su obilazile pacijente po kućama, a dve su bile stacionirane u centru sela. Dobili smo jedno terensko vozilo tako da možemo da stignemo i do pacijenata do čijih kuća je otežan pristup. Na terenu smo uglavnom obilazili starije hronične bolesnike koji ne bi mogli sami da dođu do ambulante, kaže doktorka Dragutinović.

Rade se opšti zdravstveni pregledi

Lekari koji ovih dana obilaze čačanska sela danas su u Katrzi i Bresnici, a sutra u Vujetincima. Pregledi se obavljaju u saradnji sa Domom zdravlja Čačak i Centrom za socijalni rad pa svaka ekipa, pored lekara, ima i patronažnu sestru i socijalnog radnika kaže doktorka Dragutinović.

– Radimo uglavnom opšte zdravstvene preglede, merenje šećera u krvi i EKG. Sa nama su i radnici Centra za socijalni rad što je veoma važno jer uz lekarsku pomoć možemo odmah da procenimo i da li je nekom neophodna neka vrsta socijalne pomoći, zaključuje doktorka Dragutinović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *