Počelo pranje ulica u Čačku

Počelo pranje ulica u Čačku

Prvenstveno su ulice očišćene od rizle, pa se nakon toga pristupilo pranju, a trenutno se na ulicama Čačka nalaze tri cisterne sa ekipama za pranje, kažu u „Komunalcu“

0
Sa poboljšanjem vremenskih prilika stekli su se uslovi za čišćenje i pranje gradskih ulica. Kako saznajemo od Miodraga Lukovića, tehničkog direktora JKP „Komunalac“, od ponedeljka je započeto sa čišćenjem grada.
Prioritet ima periferija grada zbog sprečavanja raznošenja smeća ka centru

– Periferija je oblast koja je prva obuhvaćena, konkretno u Bulevaru Tanaska Rajića. Razlog tome je sprečavanje raznošenja nečistoća ka centru grada. Prvenstveno su ulice očišćene od rizle, pa se nakon toga pristupilo pranju. Trenutno se na ulicama Čačka nalaze tri cisterne sa ekipama za pranje. Da ne bi dolazilo do poledice na kolovozu, temperatura pri kojoj se samo pranje izvodi ne bi smela da bude ispod 5 stepeni. Iz tih razloga ekipe započinju sa radom oko 9 sati, kada temperatura pređe u plus, i završavaju oko 14 časova da bi se oprani delovi osušili pre ponovnog pada temperature, rekao je Luković i dodao da će se pranje gradskih ulica nastaviti narednih dana, dok vremenski uslovi to dozvoljavaju.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR