Претрага
[rstr_selector]
Foto: JKP "Gornji Milanovac"

Počelo prolećno pranje ulica u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu je danas počelo prolećno pranje gradskih ulica, a zbog niskih noćnih temperatura prvo pranje će se obaviti od 8 do 17 časova, dok će se sva ostala obavljati noću. Danas će radnici JKP „Gornji Milanovac“ pranje vršiti u ulicama 1300 kaplara, Takovskoj, Rajićevoj i Vuka Karadžića sa svim poprečnim ulicama u tim delovima grada. Radi efinkasnijeg pranja ulica i kako bi izbegli nepotrebne neprijatnosti, iz JKP apeluju na građane da pomere svoje parkirane automobile iz zone pranja ulica.

Vodosnabdevanje

Iz čačanskom Vodovoda saznajemo da je jutros registrovan kvar u Ulici Ilije Garašanina kod broja 7, a radnici će u toku prepodneva raditi na njegovom saniranju. U Gornjem Milanovcu je zbog radova na popravci kvarova do 12.00 sati isključena voda u delu naselja Svračkovci oko škole, a do 13.00 časova u dela Nevada zaseok Mramor.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu i izgradnji nove trafostanice u Stančićima, danas će od 09.00 do 13.00 časova bez električne energije biti potrošači u delu Stančića, Mojsinja i Donje Trepče.
U Gornjem Milanovcu je zbog radova na niskonaponskoj mreži od 10.00 do 11.00 sati planirano isključenje u delu Rudničke ulice, leva strana prema Beogradu.

Stanje na putevima

Kiša koju meteorolozi najavljuju za danas sigurno će usloviti usporenu vožnju širom naše zemlje. Po kiši je vidljivost smanjena, duži je zaustavni put vozila, a veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja dodatnu opasnost i to na deonicama gde ima rupa ili drugih ošećenja koja su ispunjena vodom pa se ne vide. Ovakve vremenske prilike mogu da uslove i povećan broj klizišta, a česta je i pojava odrona najviše na području pored Ibra na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali, a ima ih kroz Ovčarsko – kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru. Na državnim putevima svakim danom sve je više radova zbog kojih je saobraćaj izmenjen.

Zbog radova na popravci potpornog zida na autoputu Dići – Preljina saobraćaj se na toj deonici odvija usporenije jer se radovi izvode iz zaustavne trake, a usporena vožnja moguća je i na putu između Topole i Kragujevca kod Cerovca. Na deonici Kratovska stena – Lučani, izvode se radovi na stabilizaciji useka puta kod ,,Liške stene“, pa se vozila naizmenično propuštaju.

Izvode se radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža i na putu od Ravnog Gaja ka Kraljevu, zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila,

Na putu Lajkovac – Ljig, u mestu Pepeljevac, saobraćaj se preusmerava na novoizgrađeni nadvožnjak, u zoni ukrštanja sa trasom auto-puta uz dvosmerno odvijanje saobraćaja.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim infekcijama. Nasanica i promenlјivo raspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 42 pacijenta, a na terenu su intervenisali 44 puta. U isto vreme u Gornjem Milanovcu su evidentirana 23 ambulantna pregleda i osam kućnih poseta.

Поделите вести