Претрага
[rstr_selector]

Počeo prijem zahteva za uslugu lični pratilac deteta

Javna nabavka za uslugu socijalne zaštite lični pratilac deteta, koju je raspisala Gradska uprava grada Čačka, je završena. Biljana Belić, pedagog u Centru za socijalni rad kaže da je pre dva dana potpisan ugovor sa Društvom za cerebralnu i dečju paralizu iz Ivanjice, čije kancelarije će se nalaziti u Čačku u školi „1. novembar”, a prijem zahteva korisnika za ličnog pratioca deteta počeo je juče.

Procena Centra je da će uslugu koristiti više od 20 osoba

– Centar za socijalni rad je juče zvanično počeo sa prijemom zahteva korisnika usluge lični pratilac deteta, i po trenutnoj evidenciji, juče i danas se prijavilo desetak osoba, ali neka nezvanična informacija u ovom trenutku je da će to biti više od 20 korisnika, odnosno koliko budemo imali korisnika toliko će biti ličnih pratilaca, rekla je Belić navodeći da će svako ko se bude prijavio Centru za socijalni rad sa zahtevom, ući u postupak procene za tom uslugom.

Ona navodi da su do sada zahtevi stigli od škola „Milica Pavlović“, „1. novembar“, „Ratko Mitrović“ i „Filip Filipović“, uz napomenu da je kasnije moguć prijem zahteva i od drugih škola, budući da je trenutno školski raspust koji se sutra završava.

Biljana Belić ističe da će lični pratioci dece biti angažovani sve dok se ne potroše sredstva iz budžeta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *