Početak radne nedelje donosi umereniji saobraćaj

Početak radne nedelje donosi umereniji saobraćaj

0
Stanje na putevima

Posle vikenda koji je protekao u znaku pojačanog saobraćaja kada je na pojedinim deonicama bilo usporene vožnje, kao i dužih čekanja na graničnim prelzaima, početak radne nedelje se nastavlja sa promenljivim vremenom i kišom koja donosi mokre kolovoze sa umerenijim saobraćajem van većih gradova ali pojačanom unutar gradova. Kraj prolećnog raspusta donosi i veće prisustvo dece na ulicama u blizini škola, što je dodatan razlog da vozači obrate pažnju i smanje brzinu. Period prolećnih kiša i promenljivog vremena donosi i učestale odrone pa je potrebno više opreznosti na Đerdapskoj magistrali, dolinom Ibra, Drine i Lima, kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, ali i na svim ostalim deonicama puteva koji prolaze pored useka i stenskih kosina.
Naizmenično propuštanje vozila očekuje vozače preko Lipničke reke u naselju Gruža na putu između Kragujevca i Kraljeva na deonici od Ravnog Gaja ka Kraljevu zbog radova na proširenju mosta, zatim na deonici Pakovraće – Kratovska stena gde su moguće i povremene obustave u trajanju od 15 do 20 minuta. Radova ima i na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, između Gornjeg Milanovca i mesta Zagrađe, pa se saobraćaj preusmerava na levu saobraćajnu traku u smeru koji vodi ka Gornjem Milanovcu i odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora, a usporena vožnja vozače očekuje i na delu magistrale od Zlatibora ka Užicu. Na putu Lis – Arilje došlo je do oštećenja betonskog propusta pa je kolovoz sužen zbog čega se vozila naizmenično propuštaju, dok je za teretna vozila čija masa prelazi 7 tona zabranjen je saobraćaj.
Na putu Ljubovija – Rogačica, na mostu preko reke Trešnjice, saobraćaj se odvija naizmenično jednom saobraćajnom trakom za putnička motorna vozila, dok je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone, alternativna deonica je Valjevo – Debelo brdo – Rogačica. Na radove treba računati i kod Ljiga na Ibarsoj magistrali koji su produženi do 9. maja.

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je pet lica lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 42 intervencije na terenu, a 32 u ordinaciji. Milanovački lekari su u isto vreme pregledali 43 pacijenta u Hitnoj pomoći, a obavili su i šest kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala znatno veći broj intervencija koi je obavljen u stanici i to 92, a samo dva puta lekari su izlazili na teren.

Bioprognoza

Kod osoba sa cerebrovaskularnim i respiratornim oboljenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolje i smanjene radne sposobnosti. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu od juče ujutru rođena je jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR