Претрага
[rstr_selector]

Počinje drugi upisni krug u srednje škole

Danas se u srednje škole upisuju učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu. Slađana Parezanović, rukovodilac Školske uprave u Čačku, kaže da je nakon prvog upisnog roka ostalo vrlo malo mesta u Mašinsko – saobraćajnoj školi i Prehrambeno – ugostiteljskoj u Čačku, nešto više u Tehničkoj školi u Gornjem Milanovcu i Srednjoj školi Dragačevo u Lučanima, dok je najviše slobodnih mesta u Tehničkoj školi u Ivanjici.

– Sva mesta u Čačku su uglavnom popunjena. U ovom trenutnku su ostala slobodna mesta u Mašinsko – saobraćajnoj školi, i to jedno za modnog krojača, dva na obrazovnom profilu drvorezbar i sedam mesta na obrazovnom profilu klesar. U Gornjem Milanovcu imamo jedno slobodno mesto na profilu bravar-zavarivač treći stepen i osam tehničara za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju. U Srednjoj školi Dragačevo u Lučanima ostala su slobodna mesta za četiri bravara – zavarivača, 13 za hemijsko – tehnološkog tehničara, tri finansijska administratora i šest mesta za opšti tip u Gimnaziji, navela je Slađana Parezanović.

U Ivanjici dva odeljenja nemaju ispunjene kvote

Najviše slobodnih mesta ostalo je u Tehničkoj školi u Ivanjici, rekla je Parezanović i dodala da zbog toga za dva obrazovna profila u ovoj školi nisu ispunjene kvote koje je propisalo Ministarstvo prosvete.
– Zbog ovih slobodnih mesta koja su ostala, a u pitanju je 21 mesto za tehničara za oblikovanje nameštaja i enterijera, 27 za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, znači da je u jednom odeljenju upisano samo devet učenika, a u drugom tri. U ovom trenutku to nisu one kvote za koje će Ministarstvo prosvete dozvoliti da odeljenje funkcioniše, objasnila je Slađana Parezanović.
Ona je dodala da će treći upisni krug biti u avgustu kada završni ispit polože učenici koji su prvi i drugi upisni rok propustili zbog određenih zdravstvenih problema ili su morali da polažu popravne ispite, i tada će moći da konkurišu za preostala mesta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *