Претрага
[rstr_selector]

Počinje izgradnja gondole na Zlatiboru

U sredu 19. avgusta na Zlatiboru će početi izgradnja prve gondole za panoramsko razgledanje sa zatvorenim kabinama u Srbiji, koja će povezati centar Zlatibora sa Tornikom.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, kaže da je izgradnja pomenute turističke atrakcije najvažniji projekat ove lokalne samouprave u poslednjih 100 godina.

– Na Preobraženje, 19. avgusta, biće položen kamen temeljac, uradiće se pripremni radovi, a u toku je i raspisivanje javnog poziva za izvođače radova. Rok za završetak je godinu dana, od momenta uvođenja izvođača u posao. Računamo da ćemo u ovo vreme naredne godine biti na otvaranju, ovog na nas najvrednijeg projekta za opštinu. Reč je o investiciji vrednoj oko 14 miliona evra, a mi smo već dobavljačima uplatili 10 miliona evra za opremu. Radi se o panoramskoj gondoli ukupne dužine devet kilometara koja će ići iz centra Zlatibora do vrha Tornika, sa jednom međustanicom koja se nalazi ispred vodoakumulacije za snabdevanje Zlatibora i Čajetine vodom – izjavio je Milan Stamatović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024