[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Počinje popravka oštećenja na železničkom mostu u Međuvršju

U ponedeljak, 15. novembra počinju radovi na popravci oštećenja na železničkom mostu, na pruzi Stalać – Kraljevo – Požega, iznad deonice puta Čačak-Ovčar Banja, kod brane u Međuvršju. U toku su pripremni radovi koji obuhvataju dopremu materijala, opreme i saobraćajne signalizacije.
Tokom izvođenja radova saobraćaj će se na ovoj lokaciji odvijati neizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom. Prvo će za saobraćaj biti zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi.
Planirano je da radovi traju do 22. decembra.

Elektrosnabdevanje

Na području Gornjeg Milanovca zbog radova na niskonaponskoj mreži, od 08.00 do 15.00 časova bez struje će biti zaseok Bajići u selu Brajići.
U Čačku i na području Dragačeva nema kvarova na elektromežama. a nema ni planiranih radova zbog kojih bidolazilo do isključenja struuje.
U Ivanjici su za ponedeljak planirani radovi na mreži niskog napona zbog kojih će od 08:00 do 17:00 časova bez električne energije biti potrošači u Prilikama, naselje Malovići oko trafo stanice, Milovići i naselje oko perionice u Milovićima.

Grejanje

Zbog kvara na toplovodu, odnosno vertikalama na sistemu od jutros u 08.00 sati bez grejanja je stambena zgrada u Bulevaru Oslobođenja broj 36. Kvar je na vertikalama na sistemu, a trebalo bi da bude sanirn u toku dana.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovolјno na hronične bolesnike, naročito tokom jutarnjih sati. Poseban oprez se, u mestima sa maglom u prepodnevnim časovima, savetuje astmatičarima, reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenlјivo raspoloženje, glavobolјa i nesanica.

Stanje na putevima

Jutarnja magla otežavaće vožnju i u nižim predelima a zadržaće se duže tokom pre podneva pa će vozačima biti potrebno više vremena da dođu do svojih odredišta.
Zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave poledice na putevima, naročito na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na mostovima.
Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnom pravcu Jošanička Banja – Kopaonik.
U toku su radovi na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na deonici Gojna Gora – Ljubić na ukrštaju sa trasom auto-puta Preljina – Požega, zbog kojih se saobraćaj preusmerava na lokalnu saobraćajnicu, a zbog izgradnje tunela, saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put.
Na deonici Sušica- Zlatibora, kod tunela Palisad do kraja novembra izvode se radovi zbog kojih je zatvorena jedna saobraćajna traka.
Vozila se naizmenično propuštaju od Spomen parka ka Guči, kao i na deonicama Takovo-Pranjani, Preljina – Mrčajevci i Mrčajevaci – Bumbarevo Brdo.

Поделите вести