Počinje proleće, biometeorološka prognoza povoljna

Počinje proleće, biometeorološka prognoza povoljna

0

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološke prilike imaće relativno povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Usled priliva toplijeg vazduha savetuje se slojevito odevanje i umerena fizička aktivnost.

Elektrosnabdevanje

servis-struja-80x80Na području Gornjeg Milanovca danas će od 9.00 do 16.00 časova bez električne energije biti centar Donje Vrbave, na podruju Ivanjice od 8.00 do 15.00 časova Kruščići i Žabari, a na području Dragačeva zaselak Peričići u Kotraži od 9.00 do 17.00 časova i to su jedina isključenja planirana za danas na teritoriji Moravičkog okruga. Sve nadležne elektrodistribucije potvrdile su da nema kvarova i da za danas nisu planirani ni veći radovi. 

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“, u Ulici Radovana Bogetića kod broja 2 došlo je do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih časova, a time i snadbevanje vodom u ulici normalizovano. Kvar na kanalizacionoj mreži u ulici Dragomira Minića biće saniran u toku dana, a iz „Vodovoda“ najavljuju i da će danas u Konjevićima početi izgradnja 270 metara vodovodne mreže. Iz gornjomilanovačkog komunalnog preduzeća najavljuju da će danas od 8.00 do 12.00 sati bez vode biti zaselak Dobričići u Klatičevu, dok će ostali delovi Moravičkog okruga vodom danas biti uredno snabdeveni, potvrđeno je u komunalnim preduzećima u Ivanjici i Lučanima.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrKorisnici usluge daljinskog grejanja na području Moravičkog okruga danas će imati tople radijatore. Isporuka toplotne energije iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima obavlja se nesmetano. Ipak, u situaciji kada spoljna temperatura pređe 12 stepeni, moguće je isključenje grejanja i  ponovno uključenje u večernjim satima.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 46 pacijenata i još 30 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 25 ambulantnih pregleda i 11 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 88 puta, od čega 8 puta na terenu.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obr

Prvi dan proleća upamtićemo po dve lepe vesti iz dva porodilišta. To je ujedno broj koji nam govori koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođeni su jedan dečak i jedna devojčica, dok u porodilištu u Gornjem Mialnovcu nije bilo porođaja.    

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u toku proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Sve tri nesreće desile su se na području Čačka i u njima su dve osobe lakše povređene. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja do 13.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku i do 16 časova na teritoriji Ivanjice.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR