[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Počinje rekonstrukcija pružnog prelaza u Zablaću

U utorak i sredu će se izvoditi radovi na rekonstrukciji pružnog prelaza u Zablaću, zbog ćega će putni pravac od železničke stanice ka Moravi biti zatvoren za saobraćaj. Obustava će biti na snazi od sutra u 8.00 sati do srede do 17.00 časova. Saobraćaj će biti preusmeren na alternativne putne pravce, prema postavljenoj signalizaciji.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona, bez električne energije biće porošači u Gornoj Trepči, naselje Livadice. Planirano je da se radovi izvode do 11. novembra svakodnevno u vremenskom intervalu od 08.00 do 15.00 časova.
U Gornjem Milanovcu će se od danas od petka 12 . novembra izvoditi radovi na niskonaponskoj mreži, od 9 do 15 časova bez struje ostajati potrošači u Brusnici u ulicama Stanimira Ralovića i Starčića put i u zaseoku Ralovića potok. Od 07.00 do 15.00 časova bez struje će biti vikend naselje na Rudniku, koje se napaja sa trafostanice „Zemunsko odmaralište“, na izvodu za Šumsku kuću.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a zbog planiranih radova u Gornjim Trbušanima će doći do kratkotrajnog isključenja vode oko podneva.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivani kao meteoropatske reakcije. Koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je imala dosta posla u toku prethodna 24 sata, lekari su 53 puta izlazili na teren, a u ordinaciji su pregledali 30 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 19 ambulantnih pregleda i 12 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Magla i slabija vidljivost, kiša i mokar kolovoz na počeku nove radne nedelje, od vozača zahtevaju oprezniju vožnju. Vidljivost je jutros smanjena na 100 metara na području Batočine, Pojata, Kraljeva, na autoputu Miloš Veliki kod Takova i Lajkovca, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a magle može biti i na ostalim putevima pored reka i jezera.
Vozila se zbog radova naizmenično propuštaju na magistralnom putu između Preljine i Mrčajevaca, na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda, Takovo-Pranjani, Kragujevac – Arađelovac preko prevoja Svetinja, a usporeno se prolazi i deonicom od Spomen parka ka Guči.
Zbog radova je zatvorena desna traka na magistralnom putu između Batočine i Kragujevca, dok se trakom ka Batočini saobraćaj odvija dvosmerno smanjenom brzinom.
Radova ima i na magistralnom putu između Sušice i Zlatibora, zbog kojih je kod tunela Palisad postavljena saobraćajna signalizacija. Jedna traka je zatvorena, a saobraćaj se odvija dvosmerno dvema slobodnim trakama.
Prema podacima Uprave granične policije na teretnim terminalima se beleže višesatna zadržavanja ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj.

 

Поделите вести