[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Počinje rekonstrukcija Radisavčevića puta u Kačulicama

Radovi

Danas počinju radovi na rekonstrukciji Radisavčevića puta u Kačulicama. Planirano je da traju do kraja jula, a za to vreme ulica će biti zatvorena za saobraćaj.

Vremenska prognoza

U većem delu zemlje danas će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlje. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno i jak. Najviša dnevna temperatura biće od 26 do 32 stepena.
Na području Čačka će biti umereno oblačno, a popodne su mogući kiša ili pljuskovi. Vetar će biti slab severozapadni, a najviša dnevna temperatura do 27 stepeni.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će danas biti relativno nepovolјnaza za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Elektrosnabdevanje

Na mrežama visokog napona na podučju Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nema kvarova, a manji broj kvarova je registrovan na niskom naponu i svi će biti sanirani u toku prepodneva. Od planskih isključenja ima u Gornjem milanovcu gde će zbog menjanja brojila do 15 časova bez struje biti deo Zanatskog centra.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovan je kvar u Ulici Vladike Nikolaja Velimirovića kod broja 59. Radovi na saniranju kvara biće završeni u toku prepodneva, a za to vreme je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova koji bi uslovili prekide u vodosnabdevanju.

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje da poštuju ograničenja brzine kretanja, kao i ostale saobraćajne propise.

Stanje na putevima

Prohodnost najopterećenijih putnih pravaca je dobra, ali zbog građevinske sezone na velikom broju deonica vozače očekuju izmene u saobraćaju i usporena vožnja zbog čega moraju da obrate pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.
Zbog prolaska većeg broja stranih državljana kroz našu zemlju, povremeno dolazi do dužeg zadržavanja na graničnim prelaima i naplatnim stanicama.
Na deonici Rudnik – Topola, danas počinju radovi na sanaciji kolovoza pa će se vozila od 7 do 17 časova naizmenično propuštati.
Zbog radova na asfaltiranju deonice Ugrinovci-Šilopaj još danas će biti obustavljen saobraćaj do 14 časova, a alternativni putni pravac je Gornji Milanovac- Šilopaj.
U toku je rehabilitacija kolovoza na deonici Takovo – Pranjani pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, dok se na deonici od Pranjana ka Trbušanima vozila preusmeravaju na lokalni putni pravac.
Izvode se radovi na zameni ivičnjaka i izradi rigola, na delu državnog puta Brzeće – Kopaonik. U toku radova, od 7 do 16 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Produženi su radoci na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Bućin Grob zbog , pa je i dalje na snazi naizmenično propuštanje vozila.
Na našim putničkim terminalima zadržavanja se kreću od 30 do 60 minuta, osim na graničnim prelazima Gradina, Preševo i Horgoš gde su ona povremeno duža.

Поделите вести