Počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici kneza Miloša

Počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici kneza Miloša

0

Vodosnabdevanje

Danas počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u delu ulice kneza Miloša, zbog čega će biti obustavljen saobraćaj u narednih deset dana od raskrsnice ulica Amidžine i Cara Lazara do Nemanjine. Postavljena je saobraćajna signalizacija koja će usmeravati vozila na alternativne ulice. Biće i obustave u snabdevanju vodom od 8 do 17 časova, a u to vreme će mobilne cisterne snabdevati građane sa pijaćom vodom. Završetak radova se očekuje do srede 15. jula.
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Rada Končara u kojoj će danas biti zatvorena voda od 8 do 14 časova. Pored toga, izvodiće se radovi na saniranju kvara u Njegoševoj ulici zbog kojih će doći do prekida u vodosnabdevanju od 8 do 12 sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na izmeštanju dalekovoda za danas i sutra je planirano isključenje struje od 8 do 16 časova u Parmencu, Riđagama i Pakovraću, dok će zbog rekonstrukcije mreže niskog napona od danas do 10. jula u vremenu od 9 do 15 časova ostajati potrošači u delu Mrčajevaca, zaseok Tošići izvod ka varošici i u Rajcu potes Biljege ka Kićanovićima.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka. U Gornjem Milanovcu za protekla 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike uticaće povoljno na većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe se mogu očekivati kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 41 pacijenta, a na teren su izlazili 30 puta kako bi ukazali pomoć građanima koji su imali određene zdravstvene tegobe. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj hitnih intervencija, evidentirano je 35 pregleda u službi hitne medicinske pooći i 12 kućnih poseta.

Uprava saobraćajne policije

U toku jučerašnjeg dana u Čačku, Ivanjici, Gornjem Milanovcu i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Pripadnici saobraćajne policije zaduženi za kontrolu brzine kratanja biće do 22 časa na gradskim saobraćajnicama, a od 16 do 20 časova u Preljini i Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Dobra prohodnost puteva, lepo vreme, suvi kolovozi i umeren intenzitet saobraćaja koji je uobičajen za sredinu radne nedelje, doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja.
Sporija vožnja savetuje se na putevima u planinskim predelima, kroz stenske useke i klisure jer je usled česte promene vremena i padavina prisutna opasnost od odrona. Usporena vožnja očekuje vozače na deonicama na kojima se izvode radovi.
U Ivanjici, na putu Luke – Lučka Reka, u mestu Tanaskovići saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. Do 15 jula aktuelna je obustava saobraćaja na deonici Preko Brdo-Odvraćenica zbog asfaltiranja kolovoza. Saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno po 3 sata.
Zbog rekonstrukcije kolovoza na deonici Pakovraće – Markovica – Užice, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U toku je druga faza radovan na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“, na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica. Saobraćaj se preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Prema informacijama Uprave granične policije na teretnim terminalima zadržavanja iz naše zemlje ka Hrvatskoj i Mađarskoj kreću se od 120 do 180 minuta.

 

 

POSTAVI ODGOVOR